maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Elizabeth II is populair en zit 70 jaar op de troon

lees ook ...

Guyana’s forthcoming award of new oil blocks is reject...

In a statement released on Tuesday, the Venezuelan government rejected Guyana's oil auction, which would have allowed new businesses to conduct oil exploration and production activities off the coast ...

De Britse Koningin Elizabeth II beloofde in 1952 na de dood van haar vader King George VI(56 jaar), trouw aan het Britse volk voor de rest van haar leven. Koningin Elizabeth is 95 jaar oud en zit al 70 jaar op de troon. Zij is de langst regerende monarch van de Britten, en zeer populair onder het volk. De koningin werd op 2 juni 1953 gekroond.

Haar platina jubileum zal in juni overal in het Verenigd Koninkrijk gevierd worden met een taartbakwedstrijd,  bijkomende vrije dagen, parades en andere festiviteiten.

De jubileumdag zelf is voorbijgegaan zonder toeters en bellen. Elizabeth is in haar privéverblijf in Sandringham en werd niet verwacht in het openbaar. Het was de dag waarop haar vader stierf en de eerste keer zonder haar man  Prins Philip, die 73 jaar lang aan haar zijde stond. Hij overleed afgelopen april op 99-jarige leeftijd.

Peilingen tonen, dat de koningin nog zeer populair is na al die jaren trouwe dienst. De meeste Britten hebben alleen haar gekend als koningin.

Victoria Murphy zegt “Een van de grote successen van haar regeerperiode is dat ze enerzijds erg toegankelijk is voor het publiek maar tegelijk een soort ‘enigma’ blijft. We weten niet wat ze denkt, toch voelen we ons erg verbonden met haar. Ze geeft niet veel weg, maar ze is altijd zichtbaar en beschikbaar voor haar publiek.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandElizabeth II is populair en zit 70 jaar op de troon