dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Einde Ebola besmetting Oeganda

lees ook ...

Beyoncé nieuwe Grammy-recordhouder

Beyoncé heeft bij de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles vier nominaties verzilverd. Hiermee is zij een gevestigde recordhouder en heeft in totaal 32 Grammy's op haar naam staan. Beyonce ...

Oeganda heeft bekendgemaakt dat de maandenlange Ebola uitbraak in het westen van hoofdstad Kampala ten einde is. Het bewijs is dat er 42 dagen lang geen nieuwe besmetting werd gemeld. De minister van Gezondheid Jane Ruth Aceng zegt dat de ziekte onder controle is gebracht. Ebola komt in Afrika regelmatig voor.

Het virus verraste het land in September met een zeldzaam variant, waarvoor men nog geen vaccin had ontwikkeld. Men was genoodzaakt een lockdown in te stellen om het ebolavirus te beperken.

Het land telde 143 besmette mensen, waarvan 55 overleden aan de gevolgen van een besmetting.  Zes mensen in de zorg raakten besmet tijdens het verzorgen van anderen. Dit was de achtste ebola-uitbraak in Oeganda na 2000.

WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus is vol lof over de aanpak van Oeganda bij de bestrijding van het virus. “Oeganda heeft aangetoond dat ebola verslagen kan worden als het hele systeem samenwerkt, van de zorg tot burgers die elkaar helpen.” Samenwerking is de sleutel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandEinde Ebola besmetting Oeganda