woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Einde Ebola besmetting Oeganda

lees ook ...

Amerikaanse vrouw vrijgelaten na 43 jaar onterecht vast te h...

Een Amerikaanse vrouw is vrijgelaten nadat ze 43 jaar onterecht gevangen heeft gezeten voor moord. Tijdens het proces tegen Sandra Hemme (63) uit Missouri zijn er grote fouten gemaakt. Volgens haar ad...

Oeganda heeft bekendgemaakt dat de maandenlange Ebola uitbraak in het westen van hoofdstad Kampala ten einde is. Het bewijs is dat er 42 dagen lang geen nieuwe besmetting werd gemeld. De minister van Gezondheid Jane Ruth Aceng zegt dat de ziekte onder controle is gebracht. Ebola komt in Afrika regelmatig voor.

Het virus verraste het land in September met een zeldzaam variant, waarvoor men nog geen vaccin had ontwikkeld. Men was genoodzaakt een lockdown in te stellen om het ebolavirus te beperken.

Het land telde 143 besmette mensen, waarvan 55 overleden aan de gevolgen van een besmetting.  Zes mensen in de zorg raakten besmet tijdens het verzorgen van anderen. Dit was de achtste ebola-uitbraak in Oeganda na 2000.

WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus is vol lof over de aanpak van Oeganda bij de bestrijding van het virus. “Oeganda heeft aangetoond dat ebola verslagen kan worden als het hele systeem samenwerkt, van de zorg tot burgers die elkaar helpen.” Samenwerking is de sleutel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandEinde Ebola besmetting Oeganda