Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Eind 2020; honderdduizenden doses Brits vaccin voor Nederland

Geplaatst

op

763

Mogelijk krijgt Nederland eind 2020 honderdduizenden doses van een Brits vaccin dat kan beschermen tegen het coronavirus. Er moet nog worden aangetoond als het daadwerkelijk werkt en als het veilig is voor een ieder.

De universiteit van Oxford en medicijnenfabrikant AstraZeneca hebben het vaccin ontwikkeld. Op mensen is de eerste test al gedaan. Binnenkort wordt de uitkomst hiervan verwacht. Eerder zijn er proeven op apen gedaan, maar deze vielen allemaal tegen. Samen met Duitsland, Frankrij en Italië koopt Nederland 300 miljoen doses van het middel. De Verenigde Staten hebben eerder al 400 miljoen van het vaccin gereserveerd. –Culturu.com

Fotobron: de morgen

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Raymond
zondag 14 juni 2020 21:27

Hopelijk geven ze Suriname ook.dat ze niet achter i de rij moeten wachten

Carmen
zondag 14 juni 2020 21:30

Zonder geld krijg je als laatste . Wereld gezondheids zorg who zal moeten helpen zoals de landen in Afrika met ebolavirus
Elke keer weer iets anders.

Ricardo op :Eind 2020; honderdduizenden
zondag 14 juni 2020 22:03

Laat ze het maar op hun eigen witte mensen uitproberen want zij hebben het hier gebracht en hun mensen zijn het meest hier aan overleden. . En die witte mensen zijn voor 99,9%in het zonnetje gezet. Alsof het zo is datzij de witte mensen in de verpleging zitten . Je hebt witte bejaarde huizen waar ze het beste van het beste krijgen alsof ze ervoor hebben gewerkt, Deze mensen hebben nooit gewerkt. Als je deze mensen vraag hoe het kan dat deze mensen z’n behandeling krijgen kom je erachter dat ze geen recht op hebben. Die hele corona heeft duidelijk… Lees verder »Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen