Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Ecuadoraanse president begint onderzoek naar overleden coronapatiënten op straat

Geplaatst

op

Coronadoden In Ecuador Worden Gewoon Op Straat Gelaten, Omdat Er Geen Plek Is Om De Lichamen Te Bewaren. Foto Los Angelis Times

Lenin Moreno, de president van Ecuador, gaat onderzoeken hoe het mogelijk is dat lokale autoriteiten de lichamen van overleden coronapatiënten in de grootste stad van het land, Guayaquil, op straat lieten liggen.

De regering heeft zaterdag haar excuses aangeboden, nadat beelden op sociale media verschenen van lichamen op straat in Guayaquil. Begraafplaatsen, mortuaria en ziekenhuizen hadden geen plek meer voor de overleden personen, waardoor ze op straat werden achtergelaten.

Een dag na de verontschuldiging liet de regering weten, dat de lichamen van straat zouden worden gehaald en in gekoelde containers geplaatst gaan worden.

De president zei dat het imago van het land internationaal zwaar is aangetast. Bovendien zouden de beelden nooit gemaakt moeten zijn, zei vicepresident Otto Sonnenholzer eerder op de nationale televisie en radio. Namens de regering bood ook hij zijn excuses aan. Ook heeft hij de condoleances overgebracht aan families die dierbaren hebben kwijtgeraakt.

In het Zuid-Amerikaanse land zijn 4.450 mensen besmet met het COVID-19-virus en 242 personen overleden aan de gevolgen ervan.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Oom Sam
donderdag 9 april 2020 13:26

Laten ze hulp vragen. China helpt iedereen of Cuba of Rusland. Macht. China zoekt vrienden overal. Amerika heeft het zelf moeilijk viel me op dat veel meer donkere mensen in Amerika dood gaan .. klopt niet. Test medicijnen op die zwarte mensen?Advertentie

Buitenland

Handel voor ruwe olie in Mexico toegenomen

Geplaatst

op

Mfile 1462007 1 L 20190611061053

Handel om opties te bekijken voor ruwe olie in Mexico is deze week toegenomen. Er wordt uitgekeken naar een megadeal. Verschillende banken van Wall- Street zijn al gevraagd offertes in te dienen voor het olie programma.

Dit is het begin van het proces om de hedge uit te voeren zegt de minister van Financiën. De ’s werelds grootste oliehedgeprogramma wordt elk jaar door Mexico gekocht. Ook de financiële contracten worden door het land opgekocht. Dit heeft het land gedaan om de olie inkomsten van het land te beschermen.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

WHO: 284.196 corona-infecties binnen 24 uur

Geplaatst

op

Who 4984801 340

Binnen 24 uur zijn er wereldwijd 284.196 corona-infecties gemeld. Dit zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Verenigde Staten en Brazilië maken deel uit van de helft van dit aantal. Dit is een recordgroei schrijft de WHO.

Uit een rapport van de WHO is duidelijk dat voor nieuwe gevallen – 259.848 is aangegeven. Dit was een week geleden op 18 juli. De WHO rapporteerde 69.641 nieuwe gevallen in de Verenigde Staten, 67.860 in Brazilië, 49.310 in India en 13.104 in Zuid-Afrika. De grootste toename van nieuwe sterfgevallen was 3.876 in Peru, 1.284 in Brazilië, 1.074 in de Verenigde Staten, 790 in Mexico en 740 in India.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen