Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Duitse bondskanselier Angela Merkel krijgt derde ‘tril-aanval’ in maand tijd

Geplaatst

op

door

De Duitse bondskanselier Angela Merkel begon vanmorgen opnieuw hevig te trillen, dit keer bij een bezoek van de Finse premier in Berlijn. Het is al de derde keer in een maand tijd dat Merkel een aanval krijgt waarbij ze hevig begint te beven.

De eerste keer dat Merkel ongecontroleerd begon te trillen, was bij het bezoek van de nieuwe Oekraïense president op 18 juni. Volgens haar entourage had Merkel enkel last van de warmte en voelde ze zich na een glas water snel beter. Eind juni kreeg ze dan een nieuwe aanval bij de aanstelling van een minister.

Ook deze keer begon Merkel te beven terwijl ze met haar gast naar de nationale volksliederen luisterde. De aanval zou deze keer wel niet zo fel geweest zijn, maar duurde langer dan een minuut. Net zoals de vorige twee keren leek het met de bondskanselier beter te gaan toen ze opnieuw begon te stappen.

Het is niet bekend waaraan de 64-jarige Merkel, die al veertien jaar regeert, lijdt. Zij en haar woordvoerders zeggen dat er niets ernstigs aan de hand is. Ze heeft niets afgezegd of uitgesteld. Een woordvoerder zei ook vandaag weer dat het goed gaat met Merkel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Zorgen om zware blessure James bij Colombiaans elftal

Geplaatst

op

door

De Colombiaanse voetballer James Rodriguez van Real Madrid heeft mogelijk een zware knieblessure opgelopen. De 28-jarige spelmaker raakte donderdag in Miami geblesseerd tijdens een training van de nationale ploeg, die op Amerikaanse bodem een oefeninterland speelt tegen Peru. De vrees bestaat dat James z’n kruisbanden heeft gescheurd, maar een exacte diagnose ontbreekt nog.

James blonk uit op het WK van 2014 in Brazilië, waar hij met zes treffers de topscorer werd. Zijn tweede doelpunt in de achtste finales tegen Uruguay (2-0) leverde hem de Puskás Award op, voor de mooiste goal ter wereld van dat jaar. James verhuisde na het WK van AS Monaco naar Real Madrid, maar hij kon de hooggespannen verwachtingen in de Spaanse hoofdstad nooit helemaal waarmaken. De Colombiaan is na twee seizoenen op huurbasis bij Bayern München nu terug in Madrid. In zeven competitieduels tekende hij dit seizoen voor één doelpunt.

ANP

Lees verder

Buitenland

Ronaldo laat Portugal juichen

Geplaatst

op

door

Mede dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo heeft Portugal riant zicht op deelname aan het EK van 2020. De titelverdediger versloeg in Faro Litouwen met 6-0.

Ronaldo opende in de zevende minuut de score door een strafschop te benutten. Een kwartier later zorgde de aanvaller van Juventus ook voor de 2-0. Kort na rust vergrootte Pizzi de marge. Niet veel later gevolgd door doelpunten van Gonçalo Paciência en Bernardo Silva: 5-0. Uiteraard kon Ronaldo niet achter blijven. In de 65e minuut trof hij nogmaals doel.

Achter het reeds geplaatste Oekraïne bezetten de Portugezen de tweede plaats in groep B met 14 punten. Servië, met Ajacied Dusan Tadic, won van Luxemburg (3-2) en volgt op 1 punt. De Serven ontvangen in de laatste speelronde Oekraïne, terwijl Portugal een uitwedstrijd tegoed heeft tegen Luxemburg.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X