Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Duitse bondskanselier Angela Merkel krijgt derde ‘tril-aanval’ in maand tijd

Geplaatst

op

door

De Duitse bondskanselier Angela Merkel begon vanmorgen opnieuw hevig te trillen, dit keer bij een bezoek van de Finse premier in Berlijn. Het is al de derde keer in een maand tijd dat Merkel een aanval krijgt waarbij ze hevig begint te beven.

De eerste keer dat Merkel ongecontroleerd begon te trillen, was bij het bezoek van de nieuwe Oekraïense president op 18 juni. Volgens haar entourage had Merkel enkel last van de warmte en voelde ze zich na een glas water snel beter. Eind juni kreeg ze dan een nieuwe aanval bij de aanstelling van een minister.

Ook deze keer begon Merkel te beven terwijl ze met haar gast naar de nationale volksliederen luisterde. De aanval zou deze keer wel niet zo fel geweest zijn, maar duurde langer dan een minuut. Net zoals de vorige twee keren leek het met de bondskanselier beter te gaan toen ze opnieuw begon te stappen.

Het is niet bekend waaraan de 64-jarige Merkel, die al veertien jaar regeert, lijdt. Zij en haar woordvoerders zeggen dat er niets ernstigs aan de hand is. Ze heeft niets afgezegd of uitgesteld. Een woordvoerder zei ook vandaag weer dat het goed gaat met Merkel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Boris Johnson op weg naar Downing Street 10

Geplaatst

op

door

Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Niemand twijfelt er nog aan dat Boris Johnson het wint van concurrent Jeremy Hunt.

De Britse ministers van Financiën en Justitie, Philip Hammond en David Gauke, hebben aangekondigd te zullen opstappen uit de regering als Boris Johnson premier wordt. Hammond kondigde dat zondag zelfs live aan op de Britse openbare omroep BBC.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is de gedoodverfde favoriet. Wellicht legt hij woensdag de eed af bij de Queen, vlak nadat huidig premier Theresa May er haar ontslag indient.

Een aantal ministers uit de regering-May willen niet dienen onder Johnson. Minister van Justitie David Gauke en minister van Financiën Philip Hammond hebben dat al met zoveel woorden gezegd. De nieuwe premier mag sowieso zelf ministers ontslaan en een nieuw kabinet samenstellen als hij dat wil, maar zover hoeft het voor Hammond niet te komen. “Ik ben er zeker van dat ik niet ontslaan zal worden omdat ik ontslag zal nemen voor het tot dat punt komt. Ik ga ervan uit dat Boris Johnson de volgende premier wordt, ik begrijp dat hij een brexit zonder deal op 31 oktober zou aanvaarden, en dat is niet iets waar ik mijzelf ooit mee kan verzoenen”, kondigde hij zondag aan op de BBC.

Lees verder

Buitenland

Grote bosbranden in Portugal

Geplaatst

op

door

Portugal heeft de hulp van Europa ingeroepen om de honderden bosbranden te blussen die in het land woeden, vooral in het noorden. Een Italiaans blusvliegtuig en twee Spaanse toestellen gaan de Portugese brandweer ondersteunen. De Europese Commissie kijkt met de EU-lidstaten wat verder voor assistentie kan worden verleend.

Door bosbranden hebben twintig mensen verwondingen opgelopen. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn acht brandweerlieden.

De brandweer zet alles op alles om het vuur te blussen. Met zo’n duizend brandweermensen proberen ze de brand onder controle te krijgen. Ook worden er blusvliegtuigen en bulldozers gebruikt.

Het blussen is erg lastig. Vanwege de harde wind verspreidt het vuur zich snel. Mensen die in het gebied wonen moeten hun huis verlaten. Zij worden naar een veilige plek gebracht.

De Portugese politie heeft een 55-jarige man aangehouden op verdenking van het aansteken van ten minste één van de branden. Er was een onderzoek geopend, omdat autoriteiten het verdacht vonden dat meerdere branden gisteren rond dezelfde tijd begonnen in hetzelfde gebied: Castelo Branco, een district 225 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon.

Lees verder

Meest gelezen

X