zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Droneaanval op Amerikaanse legerbasis in Jordanië leidt tot onschadelijkmaking

lees ook ...

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit ...

Gisteren heeft een drone die insloeg op een Amerikaanse legerbasis in het noordoosten van Jordanië geen schade aangericht, omdat er verwarring ontstond over de herkomst van de drone. Dit werd gemeld door onder andere The Wall Street Journal en CNN.

Bij de aanval zijn drie Amerikanen om het leven gekomen en raakten minstens veertig Amerikanen gewond.

Op het moment dat de vijandige drone de basis naderde, keerde een Amerikaanse drone terug, wat leidde tot verwarring over de herkomst van de drone. Bovendien vloog de vijandige drone laag, waardoor deze mogelijk de luchtverdediging van de legerbasis kon ontwijken, aldus twee Amerikaanse functionarissen tegen CNN.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie zijn er aanwijzingen dat de aanval het werk is van de sjiitische militie Kataib Hezbollah. Deze groep staat op internationale terreurlijsten, ontvangt steun van Iran en onderhoudt banden met Hezbollah in Libanon.

President Biden heeft vandaag wraak gezworen voor de aanval. Hij verklaarde: “Alle betrokkenen zullen verantwoording moeten afleggen op een tijdstip en een manier die wij kiezen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDroneaanval op Amerikaanse legerbasis in Jordanië leidt tot onschadelijkmaking