vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Drie mannen van Palestijnse afkomst neergeschoten in USA

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

Een schutter die drie studenten van Palestijnse afkomst neerschoot in Vermont, Amerika is opgepakt. Zaterdagavond (Nederlandse tijd) vond de schietpartij plaats op een universiteitscampus in Burlington. Twee van hen zijn Amerikaanse burgers. De derde heeft toestemming om in het land te verblijven. Het motief is nog onbekend. Eén van de gewonden verkeert in kritieke toestand.

De politie sluit een racistische aanval “gezien de huidige spanningen”, niet uit. Twee van de slachtoffers droegen een zwart-witte sjaal, een keffiyeh, die symbool staat voor de Palestijnse zaak, en spraken Arabisch met elkaar.

Het huis van de 48-jarige gearresteerde, Jason J. Eaton is doorzocht door de autoriteiten. Belastend bewijs is gevonden. De details zijn nog niet bekendgemaakt.

De actiegroep Arab American Anti-Discrimination Committee heeft aanwijzingen dat de mannen zijn neergeschoten vanwege hun achtergrond. “Een man schreeuwde naar de slachtoffers en viel ze lastig, daarna schoot hij ze neer”, zegt de organisatie in een verklaring. Onbekend is wat de schutter heeft geschreeuwd, en hoe de organisatie dat heeft achterhaald.

Het politieonderzoek dat gaande is moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd.

Bron: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDrie mannen van Palestijnse afkomst neergeschoten in USA