Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Drie doden door noodweer in Zuidoost-Spanje, luchthavens dicht

Geplaatst

op

door

Noodweer met gigantisch veel regenval aan de zuidoostkust van Spanje heeft al drie mensenlevens geëist. De enorme hoosbuien teisteren ook dierenasiels. In Alicante wordt gevreesd voor het leven van honderden katten en honden. “Verzorgers kunnen niet ingrijpen omdat er code rood geldt in het gebied”, klinkt het.

Het zuidoosten van Spanje wordt momenteel geteisterd door hevige regenbuien, die zorgen voor overstromingen lang rivieren – vooral in de streek tussen Valencia en Alicante. Plaatselijke media melden ondergelopen huizen, wegen en spoorwegen. Pleinen zijn omgetoverd tot zwembaden en talloze auto’s zijn meegesleurd door het water. Brandweer en politie hebben op verscheidene plekken al mensen uit benarde posities moeten redden. 

Soms komt alle hulp helaas te laat. Een man (61) en zijn zus (51) zijn gisteren in de plaats Caudete, circa 55 kilometer ten noordwesten van Alicante, dood in hun auto aangetroffen. De auto was door het plotseling stijgende water meegesleurd en ondergelopen, aldus de politie. 

In Almeria is vanmorgen een man van middelbare leeftijd in zijn auto verdronken nadat een tunnel razendsnel onderliep, meldt de burgemeester van de stad. Een politieman wist nog twee andere inzittenden uit het voertuig te halen, maar dat lukte niet meer bij de man.

Ook het levenloze lichaam van een vierde man is nu gevonden.  De 36-jarige man werd tussen de dorpen La Jamula en Salazar in Andalusië opgemerkt  door een helikopter. Het lichaam lag niet ver van zijn wagen, lieten hulpdiensten via Twitter weten.

De luchthaven van Almeria ging vandaag dicht omdat passagiers en personeel het vliegveld door overstromingen gewoon niet meer konden bereiken. Reddingwerkers melden ook dat zo’n zestig mensen zijn gered van een camping in een natuurreservaat aan de kust van de provincie Almeria.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje

Geplaatst

op

door

Het lichaam van de 66-jarige Nederlander die zondag werd meegesleurd bij de overstroming van het Spaanse Dolores, is dinsdagmiddag gevonden.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf.

De Limburger werd zondagmiddag tijdens een wandeling met familie en vrienden in de buurt van Dolores, een stadje tussen Alicante en Murcia, meegesleurd door een sterke stroming na zware regenbuien.

Dinsdagmiddag werd het lichaam van de man na een dagenlange zoektocht teruggevonden in Canal de la Reina in San Fulgencio, bijna tien kilometer verderop in de regio Alicante.

Het zuidoosten van Spanje werd de voorbije dagen getroffen door noodweer met extreem veel regen. Die gota fría (wolkbreuk) veroorzaakte grote overstromingen langs rivieren, vooral in de streek tussen Valencia en Murcia. De man uit Landgraaf is het zevende dodelijke slachtoffer van het noodweer.

Lees verder

Buitenland

YouTubers Ties en Govert krijgen boete van 4500 dollar

Geplaatst

op

door

De YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep die in Nevada de Area 51 betraden, hoeven niet de gevangenis in.

Ze zijn veroordeeld tot het betalen van een boete. Volgens de rechtbank in Las Vegas gaat om een totaalbedrag van ongeveer 4500 dollar. Een woordvoerder zegt dat als de boete is betaald, beide vloggers donderdag terug naar Nederland vliegen.


Maandag was de rechtszaak tegen de twee Nederlanders die vorige week in Area 51 werden opgepakt. De jongens waren op borgtocht vrij in afwachting van hun rechtszaak.

Thomas Scherpenzeel van het bureau Managemen, die de zakelijke belangen van Granzier behartigt, zegt dat de geldboete het gevolg is van een schikking. Hij bevestigt dat de twee YouTubers blijven vastzitten in de VS tot ze naar Nederland vliegen. Ook zegt hij dat de foto- en videoapparatuur van de vloggers in beslag is genomen.


“Het was belangrijk voor ons dat deze mannen een celstraf uitzaten en dat ze ons een substantiële boete betalen”, zegt openbare aanklager Chris Arabia in een video die de politie online heeft gezet. “We nemen deze misdaad serieus. En mensen moeten begrijpen dat we deze nonsens niet tolereren.” In de video komen ook de 20-jarige Granzier en de 21-jarige Sweep aan het woord. Ze beloven niet meer voor problemen te zorgen en zeggen blij te zijn als ze eenmaal weer naar Nederland mogen. “Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen”, aldus Granzier.


De twee Nederlanders waren opgepakt omdat ze waarschuwingsborden negeerden zodat ze een filmpje konden maken van de zwaarbeveiligde Amerikaanse militaire basis. Sweep, die filmpjes maakt over verlaten gebouwen, heeft 308.000 abonnees, Granzier, die zich meer richt op opvallende acties, ruim 735.000.


Al decennia gaan er geruchten dat er op Area 51 vliegende schotels en buitenaardse wezens worden bewaard. Sinds de Amerikaan Matty Roberts onlangs op Facebook een oproep deed om 20 september de basis binnen te dringen, onder het motto ‘Zo’n grote groep kunnen ze niet stoppen’, is er veel aandacht voor Area 51. Roberts kreeg ruim twee miljoen aanmeldingen, plus een bezoekje van de FBI, waarna hij de ‘bestorming’ annuleerde en zich terugtrok.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X