donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Drie witte Amerikanen kregen levenslang voor moord op zwarte jogger

lees ook ...

Bosbranden in Spanje buiten bosbrandenseizoen

De eerste recente grote natuurbrand in Spanje gisteren heeft 40 vierkante kilometer natuur in de as gelegd, terwijl de bosbrandenseizoen nog niet is begonnen. Ruim 1500 spanjaarden waren genoodzaakt h...

De drie witte Amerikanen, die in november 2021 schuldig werden bevonden aan de moord op de 25-jarige Ahmaud Arbery, een zwarte  Amerikaan zijn vrijdag levenslang veroordeeld. Het drietal zat geruime tijd met hun pick-up achter de jogger aan, omdat zij in hem een vluchtende inbreker zagen. Dit was volgens de aanklagers een racistisch motief en de gewelddadige dood een moderne lynchpartij.

De 35-jarige schutter Travis McMichael en zijn vader Gregory McMichael (66) mogen absoluut niet eerder worden vrijgelaten volgens het oordeel van de rechter in de Amerikaanse staat Georgia. William Bryan, hun 52-jarige buurman zal na minimaal dertig jaar in de gevangenis moeten verblijven voordat hij een mogelijkheid heeft tot vrijlating.

“Ze gingen achter mijn zoon aan, omdat ze hem niet in hun wijk wilden hebben”, aldus de moeder van Arbery, Wanda Cooper-Jones. “Toen ze hem niet konden afschrikken of intimideren, hebben ze hem vermoord”, is de verklaring van de moeder tegenover de rechtbank.

De moord op Arbery was in een tijd waarin er geprotesteerd werd tegen politiegeweld en racisme. Zijn naam werd vaak aangehaald in èèn adem met de naam van de zwarte Amerikaan George Floyd, die stierf tijdens zijn arrestatie door een witte agent.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDrie witte Amerikanen kregen levenslang voor moord op zwarte jogger