zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Drie witte Amerikanen kregen levenslang voor moord op zwarte jogger

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

De drie witte Amerikanen, die in november 2021 schuldig werden bevonden aan de moord op de 25-jarige Ahmaud Arbery, een zwarte  Amerikaan zijn vrijdag levenslang veroordeeld. Het drietal zat geruime tijd met hun pick-up achter de jogger aan, omdat zij in hem een vluchtende inbreker zagen. Dit was volgens de aanklagers een racistisch motief en de gewelddadige dood een moderne lynchpartij.

De 35-jarige schutter Travis McMichael en zijn vader Gregory McMichael (66) mogen absoluut niet eerder worden vrijgelaten volgens het oordeel van de rechter in de Amerikaanse staat Georgia. William Bryan, hun 52-jarige buurman zal na minimaal dertig jaar in de gevangenis moeten verblijven voordat hij een mogelijkheid heeft tot vrijlating.

“Ze gingen achter mijn zoon aan, omdat ze hem niet in hun wijk wilden hebben”, aldus de moeder van Arbery, Wanda Cooper-Jones. “Toen ze hem niet konden afschrikken of intimideren, hebben ze hem vermoord”, is de verklaring van de moeder tegenover de rechtbank.

De moord op Arbery was in een tijd waarin er geprotesteerd werd tegen politiegeweld en racisme. Zijn naam werd vaak aangehaald in èèn adem met de naam van de zwarte Amerikaan George Floyd, die stierf tijdens zijn arrestatie door een witte agent.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDrie witte Amerikanen kregen levenslang voor moord op zwarte jogger