woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Drama voor de kust van Japan: Amerikaans militair vliegtuig stort neer bij Yakushima

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

Een Amerikaans militair vliegtuig van het type Osprey is in de zee bij het Japanse eiland Yakushima gestort, volgens de Japanse kustwacht. Aanvankelijk ging men uit van acht inzittenden, maar de kustwacht meldt nu dat er zes mensen aan boord waren. Helaas is ten minste een van hen omgekomen. De Amerikaanse strijdkrachten hebben diverse bases in Japan met gestationeerde militairen; Japan is een belangrijke Aziatische bondgenoot van de Verenigde Staten.

Getuigen melden dat het vliegtuig rond 15.00 uur lokale tijd is neergestort, waarbij de linker motor in brand stond. Volgens de Japanse omroep NHK hebben vissersboten in totaal drie personen gevonden, maar het is nog onduidelijk of dit de inzittenden zijn en wat hun toestand is.

Het neergestorte vliegtuig was in dienst bij zowel de Amerikaanse marine als de Japanse Zelfverdedigingstroepen en betreft een Osprey. Dit type vliegtuig heeft motoren die naar boven kunnen draaien, waardoor ze ook kunnen functioneren als helikopters.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDrama voor de kust van Japan: Amerikaans militair vliegtuig stort neer bij Yakushima