Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Door Hattrick Christiane wint Brazilië van Jamaica

Geplaatst

op

door

Brazilië heeft zonder sterspeelster Marta de eerste WK-wedstrijd tegen debutant Jamaica moeiteloos gewonnen. Cristiane nam in Grenoble de volledige productie voor haar rekening: 3-0.

Jamaica trad aan met Dominique Bond-Flasza als rechtsback, de enige speelster van PSV op dit eindtoernooi. Knap keeperswerk van Sydney Schneider hield de ‘Reggae Girlz’, zoals het Jamaicaanse team in de volksmond heet, nog wel even op de been, maar na een kwartier was het verzet gebroken toen Cristiane met een kopbal het doel vond.

Jamaica moest het vooral hebben van de pogingen van Khadija Shaw. Met een paar knappe schoten stelde de aanvalster de Braziliaanse Barbara aardig op de proef.

Vlak voor rust kreeg Brazilië de kans om vanaf de stip (na hands van Jamaica) de score te verdubbelen. Op dat moment toonde Schneider echter weer haar klasse door de inzet van Andressa te stoppen en zo haar ploeg zo in de wedstrijd te houden.

Cristiane gooide het duel na de pauze alsnog op slot, door eerst bij de tweede paal binnen te glijden en even later een vrije trap via de lat binnen te schieten.

Leuk feitje is dat Cristiane nu de oudste maker van een hattrick ooit op een WK voor vrouwen. Ook leuk: de 41-jarige Formiga maakte op het middenveld van Brazilië haar opwachting op haar 7e WK.

Sterspeelster Marta kon rustig toekijken hoe haar ploeg de eerste drie punten veiligstelde. De aanvalster, zes keer uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld, liep in de voorbereiding op het WK een dijbeenblessure op. De 33-jarige Marta zat in Grenoble wel op de bank.

In groep C won Italië eerder op de dag met 2-1 van Australië.

Brazilië viert gezamenlijk een doelpunt
Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Ronaldo laat Portugal juichen

Geplaatst

op

door

Mede dankzij drie doelpunten van Cristiano Ronaldo heeft Portugal riant zicht op deelname aan het EK van 2020. De titelverdediger versloeg in Faro Litouwen met 6-0.

Ronaldo opende in de zevende minuut de score door een strafschop te benutten. Een kwartier later zorgde de aanvaller van Juventus ook voor de 2-0. Kort na rust vergrootte Pizzi de marge. Niet veel later gevolgd door doelpunten van Gonçalo Paciência en Bernardo Silva: 5-0. Uiteraard kon Ronaldo niet achter blijven. In de 65e minuut trof hij nogmaals doel.

Achter het reeds geplaatste Oekraïne bezetten de Portugezen de tweede plaats in groep B met 14 punten. Servië, met Ajacied Dusan Tadic, won van Luxemburg (3-2) en volgt op 1 punt. De Serven ontvangen in de laatste speelronde Oekraïne, terwijl Portugal een uitwedstrijd tegoed heeft tegen Luxemburg.

ANP

Lees verder

Buitenland

Frankrijk viert EK-plaatsing met zege

Geplaatst

op

door

Frankrijk wist zich donderdag voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Moldavië al zeker van plaatsing voor het EK. Dat dankte de wereldkampioen aan het gelijkspel tussen Turkije en IJsland waardoor de Turken zeker waren van deelname en IJsland al niet meer als tweede in de groep kon eindigen. De Fransen hoefden dus niet meer zo nodig, maar wonnen wel van Moldavië dat lang standhield in het Stade de France van Parijs.

Vadim Rata opende al in de negende minuut de score voor de Moldaviërs, die onderaan stonden in groep H. In de 35e minuut was het weer gelijk via Raphaël Varane. Het duel leek op een voor de Fransen teleurstellend gelijkspel uit te draaien tot Olivier Giroud in de 79e minuut een strafschop benutte: 2-1.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X