donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Doodstraf voor “oorlog tegen God”

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

De meerderheid van de VN-Mensenrechtenraad heeft afgelopen donderdag gekozen voor een mensenrechtenonderzoek in Iran. Teheran werkt niet mee aan het onderzoek. Het land ziet het geheel als een initiatief van Duitsland en Ijsland met een politieke achtergrond. Daarom werd de Duitse ambassadeur in Iran ook ontboden.

Zes van de 47 lidstaten stemden tegen, waaronder China, Venezuela en Pakistan.  Qatar, Brazilië en Indonesië onthielden zich van stemmen.

Na de dood van een jonge vrouw, die volgens de moraalpolitie haar hoofddoek niet goed droeg, en haar daarom mishandelde voor getuigen braken er grote protesten los. Ordetroepen doen alles om dit de kop in te drukken. De protesten verwerpen ook het streng-islamitische bewind in het land.

Iran Human Rights (IHRNGO) meldde vorige week de afslachting van 416 mensen, waaronder 51 kinderen. Duizenden werden opgepakt. De doodstraf wordt toegepast volgens Amnesty International. Iran veroordeeld velen tot de doodstraf voor “het voeren van een oorlog tegen God”.

Ook de populaire Iraanse rapper Toomaj Salehi, die zich in zijn nummers kritisch uitlaat over het Iraanse regime, en de censuur in een interview met een buitenlandse media afkeurde, hangt de doodstraf boven het hoofd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDoodstraf voor "oorlog tegen God"