Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Donald Trump verkozen tot 45e president van de Verenigde Staten

Geplaatst

op

Tegen alle verwachtingen en peilingen in heeft de 70-jarige Donald Trump vandaag de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgend jaar zal hij huidig president Barack Obama opvolgen in zijn ambt.

De omstreden republikeinse kandidaat won een meerderheid van de kiesmannen in de verschillende staten van het land. Democraat Hillary Clinton was op voorhand altijd de favoriet bij de media en het publiek. Maar doordat Trump in een aantal zogenoemde belangrijke “swing states” de meerderheid van de kiezers achter zich kreeg wist hij de verkiezingen te winnen. In onder andere de swing states Ohio, North Carolina, Florida en Pennsylvania was vooraf niet duidelijk welke kandidaat de meeste stemmen zou krijgen en won Trump.

Nadat de overwinning van Trump bekend werd bedankte hij Hillary Clinton voor haar strijd en inzet in haar twee jaar durende campagne. Trump sloeg een verzoenende toon aan en riep het volk op om samen te komen. Ook zei hij dat hij de president zal zijn voor alle inwoners van het land.

De overwinning van Trump doet velen pijn en komt vrij onverwachts. Veel beroemdheden hebben vooraf aangegeven het land zelfs te willen verlaten als Trump aan de macht komt. Nadat bekend werd dat Trump er met de winst vandoor zou gaan liep de website van de Canadese immigratiedienst vast door de vele bezoekers. Op 20 januari 2017 zal Trump worden beëdigd als 45e president van de Verenigde Staten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |