Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Donald Trump verkozen tot 45e president van de Verenigde Staten

Geplaatst

op

Tegen alle verwachtingen en peilingen in heeft de 70-jarige Donald Trump vandaag de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgend jaar zal hij huidig president Barack Obama opvolgen in zijn ambt.

De omstreden republikeinse kandidaat won een meerderheid van de kiesmannen in de verschillende staten van het land. Democraat Hillary Clinton was op voorhand altijd de favoriet bij de media en het publiek. Maar doordat Trump in een aantal zogenoemde belangrijke “swing states” de meerderheid van de kiezers achter zich kreeg wist hij de verkiezingen te winnen. In onder andere de swing states Ohio, North Carolina, Florida en Pennsylvania was vooraf niet duidelijk welke kandidaat de meeste stemmen zou krijgen en won Trump.

Nadat de overwinning van Trump bekend werd bedankte hij Hillary Clinton voor haar strijd en inzet in haar twee jaar durende campagne. Trump sloeg een verzoenende toon aan en riep het volk op om samen te komen. Ook zei hij dat hij de president zal zijn voor alle inwoners van het land.

De overwinning van Trump doet velen pijn en komt vrij onverwachts. Veel beroemdheden hebben vooraf aangegeven het land zelfs te willen verlaten als Trump aan de macht komt. Nadat bekend werd dat Trump er met de winst vandoor zou gaan liep de website van de Canadese immigratiedienst vast door de vele bezoekers. Op 20 januari 2017 zal Trump worden beëdigd als 45e president van de Verenigde Staten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen