Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Donald Trump heeft zijn intrek genomen in het Witte Huis.

Geplaatst

op

door

Na de inauguratie om 12.00 uur lokale tijd, 18.00 uur Nederlandse tijd, en een lunch in het Capitool, kwam de nieuwe president even voor 17.00 uur lokale tijd aan bij het Witte Huis om daar, na de inaugurele parade, zijn intrek te nemen. Trump tekende daar zijn eerste documenten in de Oval Office.

Vlak voor de parade werd bekend dat de Senaat zijn goedkeuring heeft gegeven aan het eerste lid van Trumps kabinet, de minister van Defensie en ex-generaal James Mattis. Later volgde ook goedkeuring voor John Kelly, zijn minister van Binnenlandse Veiligheid. Trump tekende na de inaugurele parade de papieren voor hun benoeming. De twee werden beëdigd door vice-president Pence.

Ook tekende Trump een presidentieel bevel dat een begin moet maken met het intrekken van de Affordable Care Act, ook wel bekend als Obamacare, dat was een van Trumps campagnebeloftes. Trump tekende ook een besluit dat federale instanties oproept alle nieuwe regelgeving tijdelijk te bevriezen.

Tegen verslaggevers in de Oval Office zei de 45e Amerikaanse president dat het “een drukke, maar mooie dag was geweest”.

Trump en zijn vrouw Melania bezochten later op de avond de drie officiële inaugurele bals die verspreid over Washington werden gehouden. Op de eerste van deze bijeenkomsten, het Liberty Ball, danste hij met zijn vrouw Melania op My Way van Frank Sinatra. Daarna bezochten ze het Armed Forces Ball, waar ze op hetzelfde lied dansten. Op het derde en laatste bal danste het stel op I will always love you.

Trump zei in een zeer krachtige toespraak de macht van Washington D.C. terug te zullen geven aan het volk van Amerika. Vanaf nu is het America first.

De ceremonie werd bijgewoond door verschillende hoogwaardigheidsbekleders. Ook Hillary en Bill Clinton, oud-president Bush en Bernie Sanders waren aanwezig bij de ceremonie, net als de familie van Trump.

Veel Democraten woonden de inauguratie echter niet bij, uit protest tegen uitspraken van Trump. De hele dag werd er in Washington gedemonstreerd. Verschillende voertuigen gingen in vlammen op en winkelruiten werden vernield. Volgens de politie staat het aantal arrestanten inmiddels op 217. Zes agenten zijn gewond geraakt bij confrontaties met betogers.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Randy

het is spannend geworden in de hele wereld nu deze President beloofd heeft Amerika eerst. hij heeft veel beloofd en nu aan de wereld om voor zichzelf op te komen in tijden van oorlog of wat anders waar men op Amerika zijn hoop gevestigd heeft. de tijd zal het ons leren.Advertentie

Buitenland

Eerste rechtstreekse vlucht New York-Sydney

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het toestel vloog 16.200 kilometer tussen New York en Sydney. Vlucht 7879 vertrok vrijdagavond en kwam zondagmorgen in Sydney aan.

Aan boord van het vliegtuig waren slechts veertig passagiers en tien bemanningsleden. De vlucht is bedoeld om te zien welke effecten een dergelijke lange vlucht op reizigers heeft. Zo werd onderweg getest wat de enorme jetlag doet met de passagiers en de bemanning.

Qantas heeft een project gelanceerd genaamd “Project Sunrise” waarbinnen de maatschappij de grenzen van het lange-afstandsvliegen opzoekt. De maatschappij onderhoudt inmiddels een non-stop verbinding tussen Londen en Perth. De volgende routes die Qantas wil openen zijn New York – Sydney en Londen – Sydney; daarover wordt voor het eind van dit jaar een definitief besluit genomen.

Lees verder

Buitenland

Trump ziet af van organiseren G7-top op eigen golfresort

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een reeks tweets laten weten dat de G7-top van volgend jaar dan toch niet zal doorgaan op zijn eigen resort in Miami, Florida. De beslissing komt na hevige kritiek van vriend en vijand.

Volgend jaar in juni staat er een nieuwe G7-top, een overleg tussen de economisch sterkste spelers van de wereld, gepland in de Verenigde Staten. Trump wou die top organiseren in een van zijn eigen resorts in Miami, Florida, de Trump National Doral. Dat is een domein van meer dan 300 hectare met onder meer vijf golfbanen, 700 hotelkamers, vergaderzalen, en meerdere balzalen, waaronder een genaamd naar Trumps dochter Ivanka. 

Op die beslissing kwam veel kritiek, zowel van de Democraten als van Republikeinen, Trumps eigen kamp. De president zou zijn macht misbruiken om zelf winst te kunnen maken, wat verboden is. Dit werd door het Witte Huis in alle talen ontkend. 

Trumps stafchef, Mick Mulvaney, maakte zich sterk dat door het organiseren van het event in Trumps resort er veel geld kon uitgespaard worden. Hij noemde het resort simpelweg “de beste optie die we hadden”.

In een reeks tweets heeft de Amerikaanse president nu aangekondigd dat de G7 dan toch niet in zijn golfresort zal georganiseerd worden. Dit naar eigen zeggen door “gestoorde en irrationele vijandigheid” van de media en de Democraten”. Trump vergat wel te vermelden dat hij ook veel kritiek had gekregen van zijn eigen republikeinse achterban

Lees verder

Meest gelezen

X