Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Donald Trump heeft zijn intrek genomen in het Witte Huis.

Geplaatst

op

Na de inauguratie om 12.00 uur lokale tijd, 18.00 uur Nederlandse tijd, en een lunch in het Capitool, kwam de nieuwe president even voor 17.00 uur lokale tijd aan bij het Witte Huis om daar, na de inaugurele parade, zijn intrek te nemen. Trump tekende daar zijn eerste documenten in de Oval Office.

Vlak voor de parade werd bekend dat de Senaat zijn goedkeuring heeft gegeven aan het eerste lid van Trumps kabinet, de minister van Defensie en ex-generaal James Mattis. Later volgde ook goedkeuring voor John Kelly, zijn minister van Binnenlandse Veiligheid. Trump tekende na de inaugurele parade de papieren voor hun benoeming. De twee werden beëdigd door vice-president Pence.

Ook tekende Trump een presidentieel bevel dat een begin moet maken met het intrekken van de Affordable Care Act, ook wel bekend als Obamacare, dat was een van Trumps campagnebeloftes. Trump tekende ook een besluit dat federale instanties oproept alle nieuwe regelgeving tijdelijk te bevriezen.

Tegen verslaggevers in de Oval Office zei de 45e Amerikaanse president dat het “een drukke, maar mooie dag was geweest”.

Trump en zijn vrouw Melania bezochten later op de avond de drie officiële inaugurele bals die verspreid over Washington werden gehouden. Op de eerste van deze bijeenkomsten, het Liberty Ball, danste hij met zijn vrouw Melania op My Way van Frank Sinatra. Daarna bezochten ze het Armed Forces Ball, waar ze op hetzelfde lied dansten. Op het derde en laatste bal danste het stel op I will always love you.

Trump zei in een zeer krachtige toespraak de macht van Washington D.C. terug te zullen geven aan het volk van Amerika. Vanaf nu is het America first.

De ceremonie werd bijgewoond door verschillende hoogwaardigheidsbekleders. Ook Hillary en Bill Clinton, oud-president Bush en Bernie Sanders waren aanwezig bij de ceremonie, net als de familie van Trump.

Veel Democraten woonden de inauguratie echter niet bij, uit protest tegen uitspraken van Trump. De hele dag werd er in Washington gedemonstreerd. Verschillende voertuigen gingen in vlammen op en winkelruiten werden vernield. Volgens de politie staat het aantal arrestanten inmiddels op 217. Zes agenten zijn gewond geraakt bij confrontaties met betogers.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Randy

    zaterdag 21 januari 2017 at 12:02

    het is spannend geworden in de hele wereld nu deze President beloofd heeft Amerika eerst. hij heeft veel beloofd en nu aan de wereld om voor zichzelf op te komen in tijden van oorlog of wat anders waar men op Amerika zijn hoop gevestigd heeft. de tijd zal het ons leren.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |