Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Donald Trump heeft zijn intrek genomen in het Witte Huis.

Geplaatst

op

Na de inauguratie om 12.00 uur lokale tijd, 18.00 uur Nederlandse tijd, en een lunch in het Capitool, kwam de nieuwe president even voor 17.00 uur lokale tijd aan bij het Witte Huis om daar, na de inaugurele parade, zijn intrek te nemen. Trump tekende daar zijn eerste documenten in de Oval Office.

Vlak voor de parade werd bekend dat de Senaat zijn goedkeuring heeft gegeven aan het eerste lid van Trumps kabinet, de minister van Defensie en ex-generaal James Mattis. Later volgde ook goedkeuring voor John Kelly, zijn minister van Binnenlandse Veiligheid. Trump tekende na de inaugurele parade de papieren voor hun benoeming. De twee werden beëdigd door vice-president Pence.

Ook tekende Trump een presidentieel bevel dat een begin moet maken met het intrekken van de Affordable Care Act, ook wel bekend als Obamacare, dat was een van Trumps campagnebeloftes. Trump tekende ook een besluit dat federale instanties oproept alle nieuwe regelgeving tijdelijk te bevriezen.

Tegen verslaggevers in de Oval Office zei de 45e Amerikaanse president dat het “een drukke, maar mooie dag was geweest”.

Trump en zijn vrouw Melania bezochten later op de avond de drie officiële inaugurele bals die verspreid over Washington werden gehouden. Op de eerste van deze bijeenkomsten, het Liberty Ball, danste hij met zijn vrouw Melania op My Way van Frank Sinatra. Daarna bezochten ze het Armed Forces Ball, waar ze op hetzelfde lied dansten. Op het derde en laatste bal danste het stel op I will always love you.

Trump zei in een zeer krachtige toespraak de macht van Washington D.C. terug te zullen geven aan het volk van Amerika. Vanaf nu is het America first.

De ceremonie werd bijgewoond door verschillende hoogwaardigheidsbekleders. Ook Hillary en Bill Clinton, oud-president Bush en Bernie Sanders waren aanwezig bij de ceremonie, net als de familie van Trump.

Veel Democraten woonden de inauguratie echter niet bij, uit protest tegen uitspraken van Trump. De hele dag werd er in Washington gedemonstreerd. Verschillende voertuigen gingen in vlammen op en winkelruiten werden vernield. Volgens de politie staat het aantal arrestanten inmiddels op 217. Zes agenten zijn gewond geraakt bij confrontaties met betogers.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Randy

    zaterdag 21 januari 2017 at 12:02

    het is spannend geworden in de hele wereld nu deze President beloofd heeft Amerika eerst. hij heeft veel beloofd en nu aan de wereld om voor zichzelf op te komen in tijden van oorlog of wat anders waar men op Amerika zijn hoop gevestigd heeft. de tijd zal het ons leren.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen