Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Dodental tyfoon Japan stijgt tot boven de 20

Geplaatst

op

door

Het aantal doden door tyfoon Hagibis die over Japan raasde, is opgelopen tot 23. Er worden nog 16 mensen vermist en meer dan 160 mensen zijn gewond geraakt door het noodweer. Het leger heeft 27.000 manschappen ingezet om mensen te helpen die als gevolg van overstromingen in de problemen zitten.

De autoriteiten waarschuwen nog steeds voor gevaarlijke modderstromen. De tyfoon is in kracht afgenomen tot het niveau van een tropische storm en bevindt zich nu voor de kust van het oosten van Japan. Door de hevige regenval zijn rivieren rond Tokio overstroomd. Ook rond de hoofdstad ontstonden modderstromen. Honderdduizenden huishoudens zitten nog altijd zonder stroom.

Het openbaar vervoer lag in grote delen van het land plat, maar komt inmiddels langzaam weer op gang. Ruim 800 binnenlandse vluchten van Japanse luchtvaartmaatschappijen zijn voor zondag geschrapt. Toch scheen zondag op veel plaatsen, waaronder Tokio de zon volop.

Hagibis is de krachtigste tyfoon in Japan sinds zestig jaar. Er werden windsnelheden van rond de 200 kilometer per uur gemeten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Maradona blijft toch trainer van Gimnasia

Geplaatst

op

door

Twee dagen nadat hij zijn ontslag had ingediend, is Diego Maradona van gedachten veranderd. De 59-jarige Argentijn besloot toch te blijven als trainer van Gimnasia y Esgrima La Plata. Maradona werkt sinds begin september bij de club uit La Plata.

De voormalige voetbalheld kondigde dinsdag aan te vertrekken, nadat hij te horen had gekregen dat voorzitter Gabriel Pellegrino tijdens de verkiezing op 23 november niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming. Maradona verklaarde zich solidair met Pellegrino. “Ik ben met je gekomen en ik ga ook met je weg”, zei ‘Pluisje’. Twee dagen en een paar gesprekken verder, staat Maradona er weer heel anders in. Onduidelijk is of Pellegrino zich toch herkiesbaar heeft gesteld. “Ik bedank de fans en de spelers, omdat we samen eindelijk voor politieke eenheid bij de club hebben gezorgd”, schrijft Maradona op Instagram.

De man die Argentinië in 1986 de wereldtitel bezorgde, stapte bij Gimnasia in toen de club onderaan stond in de hoogste Argentijnse afdeling. Onder leiding van Maradona is de ploeg uit La Plata twee plekken geklommen op de ranglijst.

ANP

Lees verder

Buitenland

Neymar terug bij Paris Saint-Germain

Geplaatst

op

door

Neymar maakt vrijwel zeker deel uit van de selectie van voetbalclub Paris Saint-Germain voor de wedstrijd tegen Lille, die vrijdag wordt gespeeld. Volgens coach Thomas Tuchel is het Braziliaanse wonderkind voldoende hersteld van een blessure aan een achillespees.

“Hij heeft alweer twee weken goed kunnen trainen”, aldus de Duitser. “Ik verwacht daarom dat hij ook weer kan spelen.” Neymar heeft ongeveer een maand niet meegedaan met de Franse kampioen.

Of Kylian Mbappé meedoet met PSG is onduidelijk. De Franse international is ziek.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X