Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Doden en gewonden na terroristische aanslag op moskee Quebec

Geplaatst

op

Zeker zes mensen zijn omgekomen bij een aanslag op een moskee in de Canadese stad Quebec, acht mensen raakten gewond.

Schutters namen de moskee in de wijk Sainte-Foy onder vuur tijdens het avondgebed. Er waren op dat moment meer dan vijftig mensen in de moskee.
Er zijn twee verdachten opgepakt. Eén van de daders werd bij de moskee zelf aangehouden, de andere werd na een achtervolging in de buurt opgepakt. Over hun achtergrond is nog niets bekendgemaakt.

Premier Trudeau sprak via Twitter zijn afschuw uit over de aanslag. ,,Vanavond rouwen alle Canadezen voor hen die zijn gedood in een laffe aanval op een moskee in Quebec City. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families.”

De politie van New York heeft na de aanslag in Quebec extra patrouilles bij moskeeën en andere gebedshuizen ingesteld. Burgemeester Bill de Blasio liet via Twitter aan moslims in New York weten dat de stad en de politie hen zullen beschermen. ‘Wij zullen alle haat en vooroordelen bestrijden’.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Djaki

    maandag 30 januari 2017 at 21:05

    heel de wereld verkeert in een soort van spanning. apartheid staat weer voor de deur. en wie spaant de kroon. wie gooit olie op het vuur. wie is de veroorzaker die verdeelheid brengt in de wereld. niet mijn president.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen