Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Doden en gewonden bij brand in Londense flat

Geplaatst

op

Bij de brand in een flatgebouw in Londen is een onbekend aantal doden gevallen. Het gebouw ten westen van het centrum van Londen in de wijk North Kensington, vlak bij Notting Hill, telt 120 appartementen. De bewoners zijn geëvacueerd, maar de brandweer is bang dat er nog mensen vastzitten.

De brand, die volgens verschillende Britse kranten veroorzaakt zou zijn door kortsluiting in een koelkast, brak aan het begin van de nacht uit. Halverwege de nacht stond het gebouw met 27 verdiepingen volledig in brand, nu komt er alleen nog veel rook uit. De brandweer vreest dat het gebouw zal instorten en is met 40 wagens en 200 brandweerlieden uitgerukt. Er zijn meer dan twintig ambulanceteams ingezet.

De brand ontstond op een van de onderste verdiepingen en greep snel om zich heen, wat het lastig maakte voor hulpdiensten om het flatgebouw binnen te gaan. Hoeveel doden er precies zijn is niet duidelijk. Mogelijk zitten er nog mensen in het gebouw. Hoe de gewonden eraan toe zijn is ook niet bekend. Ruim vijftig mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerster van de brandweer meldde dat er meerdere doden zijn gevallen. Het is echter nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |