Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Doden en gewonden bij brand in Londense flat

Geplaatst

op

Bij de brand in een flatgebouw in Londen is een onbekend aantal doden gevallen. Het gebouw ten westen van het centrum van Londen in de wijk North Kensington, vlak bij Notting Hill, telt 120 appartementen. De bewoners zijn geëvacueerd, maar de brandweer is bang dat er nog mensen vastzitten.

De brand, die volgens verschillende Britse kranten veroorzaakt zou zijn door kortsluiting in een koelkast, brak aan het begin van de nacht uit. Halverwege de nacht stond het gebouw met 27 verdiepingen volledig in brand, nu komt er alleen nog veel rook uit. De brandweer vreest dat het gebouw zal instorten en is met 40 wagens en 200 brandweerlieden uitgerukt. Er zijn meer dan twintig ambulanceteams ingezet.

De brand ontstond op een van de onderste verdiepingen en greep snel om zich heen, wat het lastig maakte voor hulpdiensten om het flatgebouw binnen te gaan. Hoeveel doden er precies zijn is niet duidelijk. Mogelijk zitten er nog mensen in het gebouw. Hoe de gewonden eraan toe zijn is ook niet bekend. Ruim vijftig mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerster van de brandweer meldde dat er meerdere doden zijn gevallen. Het is echter nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen