Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Doden en gewonden bij brand in Londense flat

Geplaatst

op

Bij de brand in een flatgebouw in Londen is een onbekend aantal doden gevallen. Het gebouw ten westen van het centrum van Londen in de wijk North Kensington, vlak bij Notting Hill, telt 120 appartementen. De bewoners zijn geëvacueerd, maar de brandweer is bang dat er nog mensen vastzitten.

De brand, die volgens verschillende Britse kranten veroorzaakt zou zijn door kortsluiting in een koelkast, brak aan het begin van de nacht uit. Halverwege de nacht stond het gebouw met 27 verdiepingen volledig in brand, nu komt er alleen nog veel rook uit. De brandweer vreest dat het gebouw zal instorten en is met 40 wagens en 200 brandweerlieden uitgerukt. Er zijn meer dan twintig ambulanceteams ingezet.

De brand ontstond op een van de onderste verdiepingen en greep snel om zich heen, wat het lastig maakte voor hulpdiensten om het flatgebouw binnen te gaan. Hoeveel doden er precies zijn is niet duidelijk. Mogelijk zitten er nog mensen in het gebouw. Hoe de gewonden eraan toe zijn is ook niet bekend. Ruim vijftig mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een woordvoerster van de brandweer meldde dat er meerdere doden zijn gevallen. Het is echter nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

China zet zich in voor Venezuela

Geplaatst

op

By

De Venezolaanse president Nicolas Maduro reist naar China om economische overeenkomsten te bespreken, omdat de door de crisis getroffen OPEC-natie probeert de belangrijkste Aziatische financier ervan te overtuigen nieuwe leningen te verstrekken.

“Ik ga met hoge verwachtingen en we zullen elkaar over een paar dagen weer zien met grote successen”, zei de linkse leider woensdag in een staat die werd uitgezonden vanaf de luchthaven, zonder details te geven.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van China zei dat Maduro van donderdag tot en met zaterdag zou komen op uitnodiging van president Xi Jinping. “Onlangs heeft de Venezolaanse president actief economische hervormingen doorgevoerd en daar is een positieve reactie op uit de samenleving gekomen”, vertelde ministerie woordvoerder Geng Shuang. “Ik denk dat een gestaag groeiend Venezuela in ieders belang is. China heeft er vertrouwen in dat het Venezolaanse volk en de overheid in staat zullen zijn om met zijn binnenlandse zaken om te gaan met het wettelijke kader, “voegde hij eraan toe.

Lees verder

Buitenland

In scheiding verwikkelde man rijdt in op crèche

Geplaatst

op

By

Een bestelwagen is ingereden op een kindercrèche in In het Vossekot in Belgie. Er waren gelukkig geen kinderen aanwezig in de crèche. De dader is de echtgenoot van de uitbaatster. Het koppel is in een scheiding verwikkeld.

De bestuurder van de bestelwagen zat gekneld en werd door de brandweer uit het voertuig gehaald. De kindercrèche is door de klap ook nog eens in brand gevlogen. De brandweer is op dit moment druk in de weer om het vuur te blussen.

De vrouw die de crèche openhoudt, moest vandaag naar de rechtbank omdat ze zou scheiden van haar man. De bijna ex-man kon dat niet verkroppen en zou daarom in de crèche gereden zijn.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |