dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Dodelijk vliegtuigongeluk bij vliegveld Spa in Belgische Ardennen

lees ook ...

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit ...

Bij het vliegveld van Spa in de Belgische Ardennen is een klein vliegtuig neergestort, waarbij beide inzittenden zijn omgekomen.

Het ongeluk vond plaats op ongeveer honderd meter van het vliegveld, op een provinciale weg. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Volgens sommige Belgische media probeerde het Duitse vliegtuig te landen, maar slaagde hier niet in vanwege de harde wind. Het toestel zou bij een poging om weer op te stijgen op een geparkeerde auto zijn gebotst.

Andere media melden daarentegen dat het vliegtuig juist wilde opstijgen vanaf het vliegveld, maar door de harde wind op de auto terechtkwam die langs de weg stond geparkeerd.

Na het ongeluk brak er brand uit, waarbij ook de auto volledig uitbrandde. De inzittenden van het vliegtuig, afkomstig uit Mönchengladbach, waren beide Duitsers. De bestuurder van de auto bevond zich niet in het voertuig op het moment van de botsing.

Als gevolg van het ongeluk werd de weg tussen Spa en Francorchamps afgesloten voor het verkeer. Het vliegveld zal tot morgenmiddag gesloten blijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDodelijk vliegtuigongeluk bij vliegveld Spa in Belgische Ardennen