maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
4
(1)

Dode zeehonden langs de Russische kust

lees ook ...

Ander zwarte Amerikaan omgekomen na geweldadige arrestatie

Een 29-jarige zwarte Amerikaan, Tyre Nichols is omgekomen na een geweldadige arrestatie. In verschillende steden zijn de mensen op straat gegaan. Demonstraties vinden plaats in onder andere Memphis, N...

Een aantal van 2500 dode zeehonden zijn zaterdag jongstleden aangespoeld langs de Russische kust van de Kaspische Zee. Het gebeurde in Dagestan, een republiek in Rusland. Milieudeskundigen staan voor een raadsel en kunnen alleen maar gissen. De massale dood van de dieren kunnen zij niet verklaren. Men vermoed zelfs dat de zeehonden al een paar weken dood zijn. Onderzoek heeft nog niets uitgewezen. Men houdt het dus bij een natuurlijke dood.

Deskundigen telden eerst 700 dode dieren, maar al gauw bleek het om veel meer kadavers  te gaan.  Het blijkt vaker voor te komen dat deze dieren in grote getallen sterven. Voor dit jaar is het in Kazachstan al drie keer voorgekomen.

Ook via onderzoek is de oorzaak van dit verschijnsel niet achterhaald. Een laboratoriumonderzoek heeft niets opgeleverd. Tekenen dat visnetten de oorzaak kunnen zijn, waren ook niet te vinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDode zeehonden langs de Russische kust