Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Dijsselbloem mogelijk opvolger van IMF-voorzitter

Geplaatst

op

door

Jeroen Dijsselbloem zal mogelijk Christine Lagarde opvolgen als voorzitter van het International Monetair Fonds (IMF). De Britse centralebankpresident Mark Carney lijkt de favoriet te zijn voor de functie.

Naast Dijsselbloem en Carney, wordt ook Kristalina Georgieva genoemd. De Bulgaarse is momenteel CEO van de Wereldbank.

De plek aan het hoofd van het IMF komt vrij nu Lagarde is voorgedragen als nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB). Traditioneel gaat de IMF-toppositie naar een Europeaan, terwijl de Wereldbank naar een Amerikaan gaat. Carney begon in 2013 bij de Britse centrale bank.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Surinder

de rijke worden rijkerAdvertentie

Buitenland

Italiaanse analist looft Lukaku,maar zegt ook “De enige manier is hem tien bananen geven”

Geplaatst

op

door

Zelf wil Romelu Lukaku de racistische incidenten op Cagliari achter zich laten, maar de TV analist Luciano Passirani doet de gemoederen weer opwaaien. De analist heeft afgelopen weekend een opmerkelijke uitspraak gedaan in zijn lofzang naar Lukaku toe. “De enige manier om hem af te stoppen, is hem 10 bananen te geven”.

Deze uitspraak heeft de 70 jarige analist Live in een TV uitzending gedaan. De Italiaanse zender heeft een dagelijkse kijkdichtheid van 200.000 kijkers en is een van de belangrijkste zenders van Lombardije.

“Ik zie in de Italiaanse competitie geen enkele speler zoals Lukaku. Niet bij AC Milan, niet bij AS Roma, niet bij Lazio. Hij is een van de sterkste spitsen, minstens twee keer zo krachtig als Zapata van Atalanta. Zo’n jongens hebben altijd dat extraatje. Dit zijn gasten die veel doelpunten maken, maar ook het team op sleeptouw nemen. Want als je een rechtstreeks duel aangaat met Lukaku, ben je dood, val je op de grond.” En toen pakte Passirani plots uit met een verkeerde uitspraak. “De enige manier om hem de baas te kunnen zijn, is hem tien bananen geven om hem eten te geven.” 

Fabio Ravezzani, de grote chef van de zender, greep meteen in door het woord over te nemen en zich te verontschuldigen. Nadien maakte hij duidelijk dat Passirani nooit meer te zien zal zijn in een uitzending van TopCalcio24. Met een tweet later op de avond kwam Ravezzani terug op de zaak. “Passirani bood nog zijn excuses aan, maar toen was de uitzending al afgebroken. Zijn verontschuldigen bereikten de kijker niet meer. Het was verwarrend, want eigenlijk wilde hij een grapje maken.”

Lees verder

Buitenland

Doden en gewonden door vliegtuigcrash Colombia

Geplaatst

op

door

Zeker zeven mensen zijn om het leven gekomen toen een klein vliegtuig crashte in Colombia. Ook raakten meerdere mensen ernstig gewond, meldt de brandweer.

Het toestel stortte neer in het zuidwesten van het land. “Er zaten negen mensen in het vliegtuig. Zeven inzittenden overleefden het niet, twee anderen zijn ernstig gewond”, zei een brandweercommandant. Er viel ook nog een derde gewonde. Dat was een kind die zich op de grond bevond.

Het vliegtuigje crashte tussen Popayán – waar het kort daarvoor was opgestegen – en López de Micay, twee gemeenten in het departement Cauca. Over de oorzaak is nog niets bekend. Brandweerlieden proberen te voorkomen dat brandstof weglekt uit het toestel.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X