maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

De Oekraïne-oorlog (2)

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

Waar de Amerikanen hopeloos faalden is Rusland reeds geslaagd. De Amerikanen vielen Irak binnen onder het voorwendsel dat het Tweestromenland chemische wapens zou bezitten. Dat bleek achteraf een vals voorwendsel te zijn, want betreffende chemische wapens zijn na de Amerikaanse invasie nimmer gevonden. Wat inhoudt dat de invasie van Irak compleet onrechtmatig was. Echter, onlangs hebben de Russen wereldkundig gemaakt dat ze in Oekraïne op een stuk of dertig Amerikaanse laboratoria zijn gestuit waar biologische wapens werden gefabriceerd (die zijn bij internationaal verdrag verboden). Nadat er vragen over werden gesteld gaf de Amerikaanse staatssecretaris voor politieke zaken, Victoria Nuland, toe dat er zich biolabs in Oekraïne bevinden (al gaf ze nog niet toe dat het Amerikaanse biolabs zijn).

Velen vragen zich ook af waarom Rusland de uit gebruik zijnde kerncentrale te Tsjernobyl ingenomen heeft. Dat heeft volgens de prominente geopolitieke analist F. William Engdahl alles te maken met een geheim project om samen met het Westen een Oekraïens kernwapenprogramma op te zetten. Dit project was doelbewust in het radioactieve Tsjernobyl gevestigd om de buitenwereld te misleiden. Dat plaatst de statements die Zelensky op 19 februari jongstleden in München maakte toch in een heel ander daglicht. Zelensky pleitte aldaar namelijk voor het plaatsen van kernwapens op Oekraïens grondgebied. Hetgeen in strijd is met het non-proliferatie verdrag. Daarnaast heeft de Oekraïense pers een jaar geleden gereporteerd over nieuwe door het Westen gebouwde havens in Ochakov en Berdyansk, die aan alle NAVO-standaarden zouden voldoen. Waarbij opgeschept werd door Oekraïense militaire experts dat Oekraïne binnen drie jaar Russische schepen in de Zwarte Zee zou kunnen treffen.

Tjsernobyl Kerncentrale

Maar de Russen hebben nog veel meer bewijs gevonden die hun invasie van Oekraïne rechtvaardigt. In tegenstelling tot hetgeen in de media werd beweerd was Oekraïne van plan een groot offensief tegen de door Rusland erkende republieken in de Donbass te beginnen in maart. Dat blijkt uit van de Oekraïners buitgemaakte documenten. Volgens voormalig premier van Oekraïne Nikolai Azarov heeft Poetin een genocide voorkomen omdat honderdduizenden mensen in de Donbass het leven zouden hebben gelaten.

Het Westerse publiek is er dankzij grondige indoctrinatie van de media heilig van overtuigd dat Oekraïne zo maar vanuit een megalomane gedachte binnengevallen is door een gek. Iemand die eigenlijk behandeld moet worden in een psychiatrische inrichting. Daarbij wordt alles in het werk gesteld om te voorkomen dat de beweegredenen van die krankzinnige niet gehoord worden in het Westen. Alle bewijs dat Rusland aanlevert dat er in Oekraïne gevaarlijke ontwikkelingen gaande waren wordt bij voorbaat gediskwalificeerd als propaganda van de Russische staatsmedia. Vandaar dat de Russische media Russia Today en Sputnik News nu geweerd worden van de Westerse tv-kanalen en internet. Er wordt aan de lopende band met het vingertje gewezen naar landen als China en Rusland als voorbeelden waar er geen persvrijheid is, maar de vraag is of de zichzelf op de borst kloppende Westerse bakens van vrijheid van meningsuiting anno 2022 ook maar een haar beter zijn.

Waarom mag de burger zelf niet zijn mening meer bepalen op basis van verschillende bronnen? RT en Sputnik zijn verbannen omdat ze propaganda zouden verspreiden. Ook al zou dat waar zijn, dan nog kunnen we spreken van een klassiek geval waarbij de pot de ketel verwijt. Bijvoorbeeld, waarom wordt er in de Westerse pers nauwelijks een woord gerept over de greep die nazi’s hebben op Oekraïne sinds 2014? Of over de gigantische corruptie waarbij zowel lokale oligarchen als vooraanstaande Amerikanen zijn betrokken, inclusief de familie Biden?

Over de vermeende krankzinnigheid van Poetin gesproken, Poetin is net zo gek als de Amerikaanse president Kennedy in 1962. Het argument van het Westen ter verdediging van Oekraïne is dat Oekraïne een soeverein land is en zelf mag uitspreken of het lid wil worden van de NAVO. Maar dat zou dan toch ook hebben moeten gelden voor Cuba in 1962? De wereld stond in 1962 aan de rand van een kernoorlog omdat de VS vond dat Cuba als soeverein land niet het recht had om te bepalen of het Russische kernwapens op zijn grondgebied toestond. De VS kon het eiland Cuba nog omsingelen met oorlogsschepen om te voorkomen dat de Russische kernwapens aan land kwamen. Maar als Oekraïne eenmaal lid is van de NAVO kan Rusland niets meer doen om te verhinderen dat vanuit Oekraïne kernwapens gericht gaan worden op Rusland. Want gezien de onthullingen over de geheime productie van biologische wapens en het ontwikkelen van kernwapens zou dat zeker gaan gebeuren.

Vladimir Putin en Oleg Deripaska

Desalniettemin, of de Russische Federatie nu rechtmatig of logisch handelt of niet, Rusland heeft zich nu te verhouden tot astronomisch straffe sancties van het Westen en de vraag is hoe die zullen uitwerken. Op korte termijn zal Rusland ze zeker voelen, maar tegelijkertijd wordt het land gedwongen om zijn economie drastisch te hervormen. Wellicht gaan die sancties inderdaad de ondergang van het Rusland van Poetin betekenen. Maar de kans is ook dat het land door die grootschalige hervormingen er op de langere termijn sterker uit komt. Het gaat zich in ieder geval nog meer richten op China. Zbigniew Brezeniski zal zich driemaal omdraaien in zijn graf. Hij heeft er namelijk altijd voor gepleit om grote Euraziatische mogendheden als Rusland en China tegen elkaar uit te spelen. Brzezinski zou waarschuwen, jaag Rusland en China nimmer gelijktijdig tegen je in het harnas. Want een verenigd Euraziatisch front kan het Anglo-Amerikaanse imperium serieus uitdagen.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Bron : TheGrapepub

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDe Oekraïne-oorlog (2)