maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(2)

De Oekraïne-oorlog (1)

lees ook ...

Nachtelijke werkzaamheden verstoren treinverkeer rond Schiph...

De komende twee weken zal het treinverkeer rond Schiphol aanzienlijk worden beïnvloed vanwege werkzaamheden die vannacht zijn gestart en tot en met vrijdag 8 maart zullen duren, zo meldt ProRail. Gedu...

Het is Poetin gelukt, hij is er van het ene op het andere moment in geslaagd om covid-19 te laten verdwijnen! Covid-19 is zo’n non-problem geworden dat nog nauwelijks een journalist zich er nog om lijkt te bekommeren. Het gaat nu alleen nog maar over Poetin, de moderne Attila de Hun en zijn oorlog tegen Oekraïne. Want waar reeds weken voor gevreesd werd is bewaarheid geworden: Rusland is Oekraïne binnengevallen. De (Westerse) wereld lijkt collectief geshockeerd als nimmer voordien. Het Westen heeft vervolgens ongekend fel gereageerd.

Terwijl Rusland Oekraïne bombardeerde werd Rusland zelf met sancties gebombardeerd waar de sancties tegen het apartheid Zuid-Afrika van weleer bij verbleken. Maar let op, dergelijke proporties van verontwaardiging zijn nooit aanschouwd als landen als de VS, Israël of Saoedie-Arabië op oneigenlijke gronden landen of bevolkingsgroepen bombardeerden en vluchtelingenstromen op gang brachten. Sterker nog, zelfs als Oekraïne over de scheef ging en vluchtelingenstromen op gang bracht bleven de kaken opvallend stijf op elkaar in de Occident. De mate van dubbele maat is schrijnend.

De moord en brand gillende Westerse media gaat er compleet aan voorbij dat er eerder een massale vluchtelingenstroom was vanuit Oekraïne minder dan een decennium geleden. Namelijk in 2014-2015, toen het Oekraïense leger onder auspiciën van het fascistische Azovbataljon de Russischsprekende Donbas onder vuur nam. In die periode vluchtten er 2,6 miljoen mensen van Oekraïne naar Rusland. Sindsdien zijn er ter plaatse14.000 burgers vermoord (Poetin refereert hieraan als genocide). Maar opmerkelijk genoeg was de msm indertijd veel meer geïnteresseerd in de belangen van de daders dan die van de slachtoffers die massaal oostwaarts moesten vluchten. Waarom had de Westerse wereld niets met Oekraïense oorlogsvluchtelingen in 2014/2015, maar domineren ze in 2022 ineens alle krantenkoppen als ware zij Jozef en Maria die met kindje Jezus vluchten voor koning Herodes? Waarom wordt gedoogd dat Oekraïne zelfs in tijden van hoge nood openlijk racistisch is? De beelden van vluchtende Afrikaanse studenten die uit treinen en bussen worden geschopt om plaats te maken voor witte vluchtelingen spreken voor zich.

Wat niet wegneemt dat de vluchtelingenstroom westwaarts bestempeld moet worden als een triest gebeuren. Desalniettemin zijn de tranen met tuiten die het Westen momenteel huilt onvervalste krokodillentranen. Het Anglo-Amerikaanse imperium heeft Oekraïne voor zijn karretje gespannen. In 2014 werd middels een CIA-kleurenrevolutie onder auspiciën van George Soros een prorussische regering vervangen voor een prowesterse. In deze kleurenrevolutie speelden fascistische organisaties als Svoboda en Pravy Sektor een voortrekkersrol. Let op, direct na de succesvolle Euromaidancoup verwierven meerdere leden van het fascistische Svoboda zetels in de nieuwe regering van Oekraïne. De leider van Svoboda is Oleh Tyahnybok en hij heeft het Oekraïense parlement bestookt met zulke bizarre moties dat zelf Geert Wilders en Thierry Baudet zich er dood voor zouden schamen. Bijvoorbeeld moties gerelateerd aan herwaardering van Oekraïners die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi’s hebben gecollaboreerd.

Naast de politieke partij Svoboda is er het Azovbataljon. Nadat de Euromaidancoup geslaagd was sloten vele leden van de extreemrechtse politieke partij Pravy Sekter zich aan bij de fascistische militie het Azovbataljon. Het grootste vrijwilligers bataljon van het Oekraïense leger. Eveneens een andere fascistische groepering, Het Oekraïense Opstandsleger, sloot zich na de Euromaidancoup bij het Azovbataljon aan. Dit Azovbataljon werd berucht in de oorlog tegen de twee Russischsprekende republieken in de Donbas, die zichzelf onafhankelijk verklaarden nadat de Euromaidancoup was geslaagd en vervolgens de burgerrechten van Russischsprekenden met voeten werden getreden. De Mensenrechtencommissie van de VN verklaarde in 2016 dat het (door de private Amerikaanse militaire onderneming Black Water getrainde) Azovbataljon veelvuldig de mensenrechten had geschonden. Uiteindelijk werden er in 2014 en 2015 in Minsk, Wit-Rusland, vredesakkoorden gesloten tussen de regering van Oekraïne en de republieken in de Donbas, maar die akkoorden zijn nooit gerespecteerd door de strijdende partijen. Rusland legde de blaam bij Oekraïne en beschuldigde het buurland zelfs van het plegen van genocide in de Donbas. Of de invasie van Oekraïne echt nodig was is een tweede, maar in tegenstelling tot wat de msm beweert is het niet geheel uit de lucht gegrepen als Poetin beweert dat neonazi’s macht hebben in Oekraïne en er in de Donbas genocide werd geplaagd.

Oekraïne is eigenlijk al officieus lid van de NAVO. In die zin, de NAVO heeft sinds de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1991 het Oost-Europese land voor tientallen miljarden aan wapens voorzien en het fascistische Azovbataljon getraind. Zoals bekend zijn tegen alle afspraken in vanaf 1991 een reeks Oost-Europese landen lid geworden van NAVO. Een organisatie die speciaal opgericht is om Rusland [de Sovet-Unie] te bestrijden en waar Rusland zelf geen lid van mag worden. Gek genoeg vindt de Westerse media het onbegrijpelijk dat Rusland zich bedreigd voelt door een organisatie aan zijn grenzen die speciaal opgericht is om hem te bestrijden. Het Westen kon weten dat Rusland eens een keiharde rode lijn zou gaan trekken en had Oekraïne tegen zichzelf in bescherming moeten nemen door duidelijk te maken dat een lidmaatschap van NAVO er gewoon niet in zit. Rusland handelde uiteindelijk volgens het principe “wat ge zelf niet geschiedt, doe dat ook een ander niet, maar doe het voordat de ander er de kans toe krijgt.” Want wie weet is Oekraïne over tien jaar lid van de NAVO. Dan kan het zo maar gebeuren dat er vanuit de bakermat van Rusland kernraketten op Rusland worden gericht. Ook een beer in het nauw maakt rare sprongen.

DJEHUTI-ANKH-KHERU

Bron : The Grapepub

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDe Oekraïne-oorlog (1)