Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

De impact van het coronavirus op enkele belangrijke industrieën in de wereld

Geplaatst

op

Negative Economy Impact Because Virus 23 2148504423

De globale economie begint voorzichtig weer op gang te komen. Desondanks raken tienduizenden arbeiders hun baan kwijt als gevolg van het maanden achtereen gesloten zijn van bedrijven en de voortdurende invloed van maatregelen in het kader van ‘social distancing’. De auto- en de luchtvaartindustrie hebben afgelopen week een golf van ontslagen aangekondigd. De weg naar herstel zal lang en zwaar zijn.

Eerder deze week kondigden Renault, Nissan en Mitsubishi, die verenigd zijn in het grootste samenwerkingsverband die de industrie kent, aan, minder modellen te zullen fabriceren en ook produktiefaciliteiten te zullen delen. Voorts zullen de fabrikanten focussen op de geografische- en technologische sterkten van elk van de bedrijven teneinde kosten besparend te kunnen opereren gedurende de pandemie. Nissan zal leiden in Noord-Amerika, het Midden-Oosten en in sleutelmarkten in Azië, inclusief Japan en China. Renault zal leiden in Europa en Zuid-Amerika en Mitsubishi in delen van Zuid-Oost Azië en Oceanië.

Autofabrikant Renault zei afgelopen vrijdag dat er 14600 banen op de tocht staan als onderdeel van een revisieplan om kosten te reduceren en Renault te helpen de pandemie te overleven. In Frankrijk zullen naar planning 4600 banen worden geschrapt en in de andere markten 10000. De ontslagen zullen vallen in de divisies techniek, produktie, verkopen en administratie. Het bedrijf is verder voornemens om de vaste lasten in de komende drie jaren te reduceren met EUR 2 biljoen. Voorts zal de jaarproduktie van 4 miljoen, successievelijk worden teruggebracht naar 3,3 miljoen in 2024. In China zal de verkoop van het merk Renault worden stopgezet. De geschatte implementatiekosten van dit plan bedragen EUR 1.2 miljoen. Renault was reeds vóór de pandemie in de problemen, vanwege enerzijds de afgenomen vraag en anderzijds de strengere standaarden betreffende de uitstoot van schadelijke gassen. De aandelen van Renault zijn thans met 50% in waarde gedaald.  De Franse president Macron heeft recent USD 8.8 biljoen aan financiële steun toegezegd aan de auto-industrie in zijn land. Per 1 Juli aanstaande, zal Luca de Meo als nieuwe CEO aantreden bij het bedrijf.

Nissan heeft aangekondigd de produktiecapaciteit met 20% terug te zullen brengen en de fabrieken in Barcelona en Zuid-Korea te zullen sluiten. De Japanse autofabrikant ziet zich overigens voor het eerst na tien jaren geconfronteerd met een operationeel verlies van USD 376 miljoen. Over 2019 werd er nog een winst gerealiseerd van USD 2,9 biljoen. Vanwege de pandemie is het vrij moeilijk om een realistische  prognose voor het jaar 2020 te maken. Nissan’s revisieplan zal een bezuiniging van USD 2.8 biljoen mogelijk maken. Het aantal modellen zal van 69 naar minder dan 55 worden teruggebracht. Zoals Ashwani Gupta, de COO van Nissan, aangeeft, zal het bedrijf gecommiteerd blijven aan Europa. Met name voor de crossover SUV is er daar een markt. CEO Makoto Uchida zal voorts over het eerste halfjaar van 2020, met 50% minder salaris genoegen nemen en de overige directieleden met 30% minder salaris.   

De Spaanse overheid heeft aangegeven een poging te zullen wagen om de sluiting van de fabriek in Barcelona te voorkomen, aangezien 23000 directe- en indirecte arbeiders er emplooi vinden. Eerder dit jaar werd de produktiefaciliteit in Indonesië reeds gesloten. Thailand zal het enige land zijn in Zuid-oost Azië, waar de fabrikant zal blijven opereren. Vóór de pandemie was Nissan al voornemens om 12500 banen te schrappen vanwege dalende inkomsten.  

Vliegmaatschappij Easyjet maakte bekend dat het voornemens is om 30% van de werknemers te ontslaan. Vanwege de pandemie is de vraag naar vliegtickets gedaald en is deze ingreep noodzakelijk om te overleven. Dit zal betekenen dat er ongeveer 4500 banen verloren zullen gaan. Easyjet verwacht pas in 2023 herstel van de verkopen te zullen realiseren.  

Vliegtuigenfabrikant Boeing stuurde de afgelopen week 6770 arbeiders naar huis vanwege het afgenomen vliegverkeer. Het bedrijf is voornemens om in total 16000 banen te schrappen.

American Airlines en Delta Airlines kunnen vanwege het feit dat zij federale reddingsoperaties hebben geaccepteerd, niemand ontslaan. Zij hebben vrijwillige exit programma’s voor medewerkers aangekondigd . Tevens voorzien de maatschappijen dat op termijn, niet-vrijwillige ontslagen onvermijdelijk zullen zijn.

Web bedrijf Amazon daarentegen, is voornemens om 125000 tijdelijke krachten een voltijdse baan aan te bieden vanwege een stijgende vraag naar bezorgingsdiensten als gevolg van de pandemie.

Ook ‘s werelds grootste filmindustrie, Bollywood, ligt momenteel stil. Bioscopen zijn gesloten en produktiebedrijven hebben opnames afgelast. Filmstudio’s hebben het uitbrengen van nieuwe films uitgesteld. India’s filmindustrie heeft reeds meer dan USD 330 miljoen aan inkomsten verloren, als gevolg hiervan. Als de bioscopen open gaan, zullen er toch nog verliezen worden geleden, omdat bioscoopkaartjes verkocht zullen moeten worden met in achtneming van ‘social distancing’ maatregelen. Voor elke stoel die verkocht wordt zal er één vrij moeten worden gehouden. Om de beroepen die het meest te lijden hebben onder de pandemie tegemoet te komen hebben de producenten een ‘relief fund’ genaamd GUILD opgezet. GUILD werkt samen met Indian Film and Television Producers Council en Federation of Western India Cine Employees.

Aan de produktiekant  van de filmindustrie is ‘social distancing’ moeilijk toe te passen. Om budgetten terug te verdienen zullen grote namen van zowel voor- als achter de camera, genoegen moeten nemen met minder salaris. Ook zullen dure films niet tegelijkertijd op de markt kunnen worden gebracht om te voorkomen dat ze elkaars winsten opeten. 

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mr.Smith
zondag 31 mei 2020 07:32

In oorlogstijd liggen fabrieken stil. De wereld economie heeft een onzichtbare vijand. Corona. De mensen die de economie draaiende moeten houden worden ziek. Waar komt deze vijand vandaan? Wie heeft deze vijand gecreëerd om zoveel mogelijk schade aan te brengen aan al wat sterk was om te laten vallen. Bedrijven vallen om. Mensen met kennis vallen om. En al die zwakkeren. Wat zal er straks overblijven bij een tweede aanval van corona covid 20 of 21

?

Kevin
zondag 31 mei 2020 17:41

Het is de vraag wanneer zal de twee aanval plaats vinden. Deskundigen weten bliksem goed dat de tijd dringt, om zo snel mogelijk een vaccin te vinden die erger kan voorkomen. Welvaart ziekte zal nu net klem aangepakt moeten worden. Voorkomen is beter dan genezen en dat is bewezen. Doordat mensen nu vaker hun handen met zeep wassen zijn er minder andere zieken geconstateerd.wan ogri tja wan bung maar nu tijd voor de vaccinAdvertentie

Buitenland

WHO meldt wereldwijde recordgroei van coronavirus

Geplaatst

op

Who 4984801 340

Het coronavirus kent een wereldwijde recordgroei. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemeld. Er zijn 230.370 infecties gemeld binnen 24 uur. Uit medisch onderzoek is gebleken dat de grootste stijgingen uit de Verenigde Staten komen, gevolg door India, Brazilië en Zuid- Afrika.

In de VS alleen zijn er meer dan 135.000 doden gemeld, en een aantal van 3,3 miljoen geïnfecteerden. In Brazilië meer dan 72.000 doden en 1,9 miljoen geïnfecteerd. Eerder heeft de WHO een record aantal van 228.102 gevallen gemald op 10 juli in de maand juli. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Amitabh Bachchan, zoon en schoondochter Aishwarya Rai besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Amitabh En Abhishek Bachchan. Foto Indian Express

De 77-jarige Bollywoodacteur Amitabh Bachchan is besmet met het coronavirus. Abhishek Bachchan, de 44-jarige zoon van de acteur, meldde zaterdag via Twitter dat hij net als zijn vader positief getest heeft op het coronavirus. Zowel vader als zoon zouden met milde symptomen zijn opgenomen in een ziekenhuis.

Ook de vrouw van Abhishek, de actrice en voormalig Miss World Aishwarya Rai (44), en haar negenjarige dochter zijn positief getest op het virus. Verschillende media hebben dit zondag gemeld. Het is niet duidelijk of moeder en dochter in het ziekenhuis zijn opgenomen.

De 77-jarige acteur roept iedereen die zich de afgelopen tien dagen in zijn nabijheid heeft bevonden op om zich te laten testen op het virus.

De 46-jarige Rai werd in 1994 uitgeroepen tot Miss World en is sindsdien te zien geweest in verschillende films.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen