Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

COVID-19 vaccins in ontwikkeling

Geplaatst

op

blank

Onder druk van de dringende behoefte aan een Corona-vaccin zijn er testen gaande in diverse landen van de wereld. Tot nog toe zijn geen van de ontwikkelde  vaccins of behandelingen gesanctioneerd voor de behandeling van het COVID-19 virus. Wereldwijd zijn er, volgens de John Hopkins Universiteit in de VSA, al meer dan 2, 6 miljoen mensen geïnfecteerd met het Coronavirus waarvan 188.000 zijn overleden.

In Seattle (VSA) testen artsen van de Kaiser Permanent’s Vaccine Treatment and Evaluation Unit, in een tweede testronde een vaccin uit op een groep van vrijwilligers, die in een eerste ronde het vaccin reeds toegediend kregen. Volgens een artikel gepubliceerd in de USA Today van 23 april 2020, heeft de toediening in de eerste ronde geen bijzondere neveneffecten gehad op de testgroep, als gevolg waarvan  besloten is door te gaan met een tweede testronde. De testgroep bestaat uit gezonde, niet-geïnfecteerde mensen. Het vaccin, dat uitgetest wordt is genaamd mRNA-1273 en ontwikkeld door het National Institute of Allergy and Infectious  Diseases  in samenwerking met Moderna Inc. uit Massachusetts. De vrijwilligers zullen 13 maanden lang worden gemonitoord op bijverschijnselen en andere reacties.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er, zoals het nieuwskanaal CNN bericht,  gisteren testrondes begonnen onder een groep vrijwilligers met een vaccin genaamd ChAdOx1nCoV-19. De Britse overheid heeft aangegeven, dat ‘social distancing’ zal worden gehandhaafd, totdat er een goed werkend vaccin is ontwikkeld. Het vaccin is ontwikkeld door de Oxford Universiteit. Indien succesvol, zullen er tegen September 2020 ongeveer 1 miljoen doseringen beschikbaar zijn voor gebruik. Het vaccin wordt getest onder meer dan 320 personen. Vooralsnog lijkt het erop dat het veilig en goed verdraagbaar is voor het menselijk lichaam.   

Nog voor het einde van April zullen er in Duitsland klinische testen worden gedaan met een vaccin tegen het Coronavirus. Het Paul Ehrlich Institute heeft hiertoe het sein gegeven . Het betreft in deze een vaccin genaamd BNT162b1, dat gebruikt wordt tegen het SARS-CoV-2 virus. Het vaccin is ontwikkeld door het pharmaceutisch bedrijf BioNTech. De eerste testgroep zal bestaan uit 200 personen in de leeftijdsgroep van 18-55 jaar.  BioNTech werkt momenteel samen met Pfizer aan de ontwikkeling van drie, soortgelijke, vaccins.    

Het Serum Institute in India is voornemens om binnen twee weken te starten  met het testen van het recombinant BCG (Bacillus Calmette –Gurein) vaccin. Het vaccin is reeds in gebruik tegen tuberculosis. In de geplande testronde wil men nagaan, als dit vaccin ook antilichamen tegen het Coronavirus kan ontwikkelen bij de mens. Indien succesvol zullen er voor het jaareinde, 330-400 millioen doseringen op de markt worden gebracht

De New York Post bericht dat er in China succesvolle vaccin testen zijn uitgevoerd op apen. Sinovac Biotech, een privé onderneming in Beijing,  heeft twee versies van een vaccin toegediend aan acht rhesus macaque apen.  Drie weken na de toediening werden de dieren blootgesteld aan het dodelijke Corona pathogen. Vier van de apen liepen het SARS-COV-2 virus op in enkele lichaamsdelen en vertoonden ook ernstige verschijnselen van pneumonia. Geen van de apen ontwikkelde een volledig infectiebeeld. De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het ook in de mens zal werken.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Buitenland

Trump zet leger in tegen demonstranten

Geplaatst

op

C1d6d176 7016 4404 Aef5 26d3dc5ecbff

De Amerikaanse president Donald Trump zal het Amerikaanse leger inzetten om de orde te handhaven in de starten van Washington. In de rest van het land zullen ook militairen worden ingezet tegen de gewelddadige protesten.

In zijn toespraak sinds de uitbarsting, heeft Trump de gemeenschap verzekert dat de orde in de VS hersteld zal worden. Hij typeerde de gewelddadigheden als terreurdaden. Momenteel is de gouverneur van de Amerikaanse staten opgedragen om militairen in te zetten. Hiermee wilt Trump alle straten domineren.

Ook de demonstranten roepen op om een einde te maken aan het geweld die de politie gebruikt tegen hen. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Vermoord om de kleur van je huid; waarom George Floyd dood is

Geplaatst

op

Img 63ab629feb9f 1

I can’t breath , I can’t breath waren de laatste woorden van George Floyd. Hij woonde in de staat Mineapolis (Verenigde Staten ). Floyd een 46 jarige zwarte man werd door een winkelbediende er van beschuldigd  dat hij met een vervalst 20 dollar biljet  sigaretten wilde kopen. De winkelbediende belde de politie. 


Op 25 mei 2020, 17 minuten nadat de 4 agenten zich gemeld hadden was Floyd dood. Hij had zich  niet tegen zijn arrestatie verzet.  Een reconstructie van camera beelden laat zien hoe Floyd binnen 8 minuten en  46 seconden vermoord is. De New York Times registreerde tot in detail de minuten die leiden tot de dood van Floyd. Veiligheidscamera’s en videobeelden van omstanders hielpen bij de reconstructie van het voorval. Tijdens de arrestatie maakten de agenten zich schuldig aan ontoelaatbare handelingen

Een van de agenten ging met zijn knie op Floyd’s nek zitten. Floyd kwam in ademnood. Ook de  omstanders waarschuwden de agenten dat het fout ging maar daar werd geen acht van opgeslagen.
De dag na de dood van Floyd zijn alle 4 agenten ontslagen. Agent Derek Chauvin werd moord en doodslag ten laste gelegd. Naar de andere  agenten Thomas Lane, J.Alexander Kueng en Tou Thao loopt een onderzoek.

Rellen in Amerika

In diverse steden in Amerika zijn er rellen ontstaat, in sommige steden zelfs volledig uit de hand gelopen. Tal van winkels worden geplunderd en in brand gestoken, politie buro’s worden belaagd door een furieuze menigte. De Burgermeester Jacob Frey heeft zelfs doen besluiten om de federale autoriteit in te schakelen om met behulp van militairen de orde te herstellen.

President Donald Trump heeft gereageerd en laten weten dat het ministerie van Justitie een onderzoek is gestart. Dit onderzoek moet volgens justitie “de hoogste prioriteit” hebben.

De mensen blijven de straat op gaan om te protesteren en deze protestacties worden grootschaliger. Dit is de zoveelste incident in Amerika waarbij een zwarte man gedood wordt door het geweld van Amerikaanse witte agenten.

Img 9012bf13fb1c 1

Wereld reageert ontzet

De dood van George Floyd heeft  tot felle protesten geleid in talloze Amerikaanse steden.  Opnieuw  is een zwarte man vermoord because of the color of his skin.  CNN Politiek commentator Bakari Sellers vertelt huilend dat hij niet weet wat hij zijn zoon en dochter moet vertellen en hoe hij zijn kinderen moet beschermen. De Black Lives Matter movement bestaat al jaren. Wereldwijd zijn er momenteel protesten in diverse steden.

Img 5ab41e0e47b1 1

Gisteren in Amsterdam was er een protest demonstratie. Op de Dam was het ontzettend druk met mensen die hun solidariteit kwamen tonen en de acties in Amerika ondersteunen.

In Europa zijn er ook in diverse steden protestacties gehouden. Dit als ondersteuning tegen deze vorm van racistisch geweld. Onder andere in Berlijn, München, Brussel en London hebben zich protestacties voorgedaan.
De maat is vol!

Img 2586b3ebdd79 1

Amerikaanse sterren

Veel Amerikaanse sterren ondersteunen en spreken hun walging uit over het voorval. Ze sluiten zich ook aan bij het Black Lives Matter movement. De bekende NBA basketballer Le Bron James plaatste een foto op zijn social media account, met de tekst ” I Can’t Breath”, met een beschrijving “nog steeds”.

Naomi Campbell, Kim Kardashian , Nick Cannon, Snoop Dog, Madonna, Beyonce, Oprah hebben ook op hun social media hun afschuw uitgesproken. Nick Cannon heeft zelfs een indrukwekkende videoclip geplaatst.

Zie hieronder de videobeelden van een compilatie in de New York Times van George Floyd zijn dood.

Nederlandse BN’ers

Ook bekende Nederlanders hebben middels posting op hun social media account aangegeven solidair te zijn met deze kwestie. Sylvana Simons, Glennis Grace, Memphis Depay, Akwasi, Georginia Verbaan, Jerry Afriye en Frenna.

View this post on Instagram

STILL!!!! 🤬😢😤

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

View this post on Instagram

👊🏿🙏🏽🌹 no justice just us🚔

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

https://www.instagram.com/p/CArIozMBycj/?utm_source=ig_web_copy_link

Nederlandse Bn’ers

View this post on Instagram

#sayhisname

A post shared by Sylvana Simons (@sylvanasimons) on

View this post on Instagram

💔😔

A post shared by Glennis Grace (@glennisgrace) on

View this post on Instagram

F*CK RACISM!!!!!#BLACKLIVESMATTER

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

View this post on Instagram

BlackLivesMatter

A post shared by 1/4 SFB | 777 (@frenna) on

View this post on Instagram

Morgen. 17.00 uur op de Dam.

A post shared by Georgina Verbaan (@gverbaan) on

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen