Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Coronavirus treft werelds grootste vluchtelingenkamp

Geplaatst

op

Rohingya 1

Het grootste vluchtelingenkamp ter wereld is getroffen door het coronavirus in Bangladesh. De autoriteiten bevestigen dat er vier gevallen van COVID-19 zijn genoteerd. Ondanks alle quarantainemaatregelen van de regering in het land is het overvolle Rohingyakamp getroffen.

De besmette personen zijn in het Balukhali- isolatiecentrum afgezonderd. Het is vooralsnog duidelijk dat ondanks de hulp van internationale organisaties, de regering en gezondheidsorganisaties de gezondheid van de kamp bewoners in gevaar is. Er zijn nauwelijks faciliteiten in het kamp. Gezondheidsorganisaties melden dat het onmogelijk is om de sociale afstand in acht te nemen, daar er 40.000 mensen in zo een kleine vluchtelingenkamp zijn gepropt.- Culturu.com

Fotobron: Nationalheraldindia.com

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder

Buitenland

Regering Trump stelt sancties in tegen China

Geplaatst

op

Download

China mag in de komende periode sancties van de regering- Trump verwachten. Dit laat Trump weten. Het land heeft zijn grip op de autonome regio Hongkong vergroot.

Het land wilt een nieuwe nationale veiligheidswet die het mogelijk maakt Chinese veiligheidsdiensten in HongKong in te zetten. Dit is voor de Verenigde Staten geen voorstel. Met deze wet moet er een einde komen aan de vrijheid van burgers in de stadstaat. Deze staat is groter dan China.

Door de wet zou het ministerie van Financiën in Amerika vele rekeningen van Chinese hoogwaardigheidsbekleders en bedrijven kunnen bevriezen. De regering- Trump heeft nog geen definitief besluit genomen over de sancties.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen