Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Coronavirus afkomstig uit lab in Wuhan

Geplaatst

op

Amerikaanse Vlag

President Trump heeft naar eigen zeggen overtuigend bewijs gezien, dat het coronavirus afkomstig is uit een laboratorium gevestigd in Wuhan. Dit zou tevens inhouden, dat het virus vanuit het laboratorium verspreid is geworden, zoals hij aangaf op een persconferentie. Aangezien de kwestie nog in onderzoek is, kan er vooralsnog geen nadere informatie hieromtrent worden verstrekt.

Een andere theorie over het virus is, dat het eind 2019 is ontstaan op een dierenmarkt in Wuhan.

Experts zijn sceptisch over beide theorieën, maar deze worden onderzocht door Amerikaanse inlichtingendiensten. Tot nog toe heeft het laboratorium in Wuhan de verantwoordelijkheid voor de uitbraak ontkend.

De Amerikaanse president sluit niet uit dat het virus opzettelijk is verspreid door de Chinezen. Voorts is hij de mening toegedaan dat Peking de wereld veel eerder op de uitbraak van het virus had moeten attenderen. 

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Samuël
vrijdag 1 mei 2020 05:25

Komt uit China. Wat kunnen we hiermee. China boycotten. Werkt niet. Wat dan wel. Wie weet zijn ze al met een ander virus bezig. Als Amerika bewijs heeft moet niet alleen Nigeria optreden maar heel de wereld

Nanda
vrijdag 1 mei 2020 10:06

Dat het virus uit China komt is waar .
Maar wat meneer Trump aan het verkondige is, een ontsnapte laboratorium virus of je laten injecteren met bacteriële vloeistof gaat wel erg ver .
Het enigste wat nu helpt is , blijf thuis , blijf 1,5 m op afstand , was handen minstens 20 sec .

Jan
vrijdag 1 mei 2020 10:15

Hij moet iemand de schuld geven. Hij zelf ligt onder vuur dus moet iemand boeten. Als hij bewijzen heeft moet hij het tonen. Zelf vind ik dat China laks omgaat met hygiëne. Steeds weer een ziekte die uitbreekt .allemaal uit China. Dan mag je wel je vraagtekens zetten…. Gaat het wel goed daar of heeft Trump een punt?

gino
vrijdag 1 mei 2020 13:46

veel geluk met een oorlog tegen china het gaat wel veel moeilijker gaan dan in Afghanistan en Irak

Flamingo
vrijdag 1 mei 2020 14:17

China is rijk misschien hebben ze ook een panda voor Amerika
Zielig hoe presidenten naar China gaan om te bedelen

Sjarma
zaterdag 2 mei 2020 04:25

Hopelijk komt Afrika met een oplossing zodat ze ooit een keer in de media als goed uit de bus komen. Iedereen kijkt en wacht op Europa Amerika of China. Afrika laat eens wat van je horen. Nigeria is begonnen China voor het gerecht te slepenAdvertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen