Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Coronavirus afkomstig uit lab in Wuhan

Geplaatst

op

Amerikaanse Vlag

President Trump heeft naar eigen zeggen overtuigend bewijs gezien, dat het coronavirus afkomstig is uit een laboratorium gevestigd in Wuhan. Dit zou tevens inhouden, dat het virus vanuit het laboratorium verspreid is geworden, zoals hij aangaf op een persconferentie. Aangezien de kwestie nog in onderzoek is, kan er vooralsnog geen nadere informatie hieromtrent worden verstrekt.

Een andere theorie over het virus is, dat het eind 2019 is ontstaan op een dierenmarkt in Wuhan.

Experts zijn sceptisch over beide theorieën, maar deze worden onderzocht door Amerikaanse inlichtingendiensten. Tot nog toe heeft het laboratorium in Wuhan de verantwoordelijkheid voor de uitbraak ontkend.

De Amerikaanse president sluit niet uit dat het virus opzettelijk is verspreid door de Chinezen. Voorts is hij de mening toegedaan dat Peking de wereld veel eerder op de uitbraak van het virus had moeten attenderen. 

Culturu.com

6 Reacties

6
Reageer op dit artikel

1000
Samuël

Komt uit China. Wat kunnen we hiermee. China boycotten. Werkt niet. Wat dan wel. Wie weet zijn ze al met een ander virus bezig. Als Amerika bewijs heeft moet niet alleen Nigeria optreden maar heel de wereld

Nanda

Dat het virus uit China komt is waar .
Maar wat meneer Trump aan het verkondige is, een ontsnapte laboratorium virus of je laten injecteren met bacteriële vloeistof gaat wel erg ver .
Het enigste wat nu helpt is , blijf thuis , blijf 1,5 m op afstand , was handen minstens 20 sec .

Jan

Hij moet iemand de schuld geven. Hij zelf ligt onder vuur dus moet iemand boeten. Als hij bewijzen heeft moet hij het tonen. Zelf vind ik dat China laks omgaat met hygiëne. Steeds weer een ziekte die uitbreekt .allemaal uit China. Dan mag je wel je vraagtekens zetten…. Gaat het wel goed daar of heeft Trump een punt?

gino

veel geluk met een oorlog tegen china het gaat wel veel moeilijker gaan dan in Afghanistan en Irak

Flamingo

China is rijk misschien hebben ze ook een panda voor Amerika
Zielig hoe presidenten naar China gaan om te bedelen

Sjarma

Hopelijk komt Afrika met een oplossing zodat ze ooit een keer in de media als goed uit de bus komen. Iedereen kijkt en wacht op Europa Amerika of China. Afrika laat eens wat van je horen. Nigeria is begonnen China voor het gerecht te slepenAdvertentie

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen