zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Coronapas en mondkapjesplicht volgend week afgeschaft in Engeland

lees ook ...

Bolsonaro wilde via staatsgreep macht behouden in Brazilië

Voormalig president Jair Bolsonaro van Brazilië, blijkt achter de schermen gesprekken te hebben gevoerd om aan de macht te blijven middels een staatsgreep. Hij was in overleg met meerdere militaire le...

Premier Boris Johnson heeft woensdag bekendgemaakt dat de boostercampagne en het goede gedrag van de Britten het mogelijk maken om de mondkapjesplicht, thuiswerkplicht en coronapas vanaf volgende week donderdag  af te schaffen. Ook de quarantaineplicht, die tot maart is ingesteld, wordt niet verlengd, maar zelfs mogelijk afgeschaft.

De premier wees er verder op dat Britse wetenschappers geloven, dat de besmettingsgolf van de Omikronvariant over zijn piek heen is.

In het parlement zei Johnson dat de maatregelen kunnen worden opgeheven door „de uitstekende boostercampagne” en de „manier waarop het publiek zich aan de strengere maatregelen heeft gehouden”.

Het aantal  coronabesmettingen in Engeland is nu dagelijks rond de 90.000. Op het hoogtepunt van de Omikrongolf telde men 200.000 per dag. Zelfs het aantal in ziekenhuizen begint nu te dalen. Een week geleden waren dat er ongeveer 19.800, en nu is dit aantal gedaald naar 19.400.

Waarom kan dat ook niet in Nederland? Die vraag kan heel snel opkomen bij Nederlanders volgens medisch epidemioloog van Certe  en collega van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Matthijs Berends. Ook omdat Spanje eerder bekend maakte corona als een soort griep te behandelen voortaan.  Berends wil niet dat Nederlanders ervan uitgaan dat de pandemie voorbij is.

De zorg in Engeland ziet er heel anders uit dan in Nederland. Hun zorgverleners hebben het veel drukker, dan de Nederlandse. Zij behandelen ruim vijf keer zoveel patiënten als hun Nederlandse collegas.

De Amerikaans hoofddocent gezondheidszorg aan de Universiteit van Southampton Nisreen Alwan ziet dit als een politiek en niet een epidemiologisch besluit van Engeland.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandCoronapas en mondkapjesplicht volgend week afgeschaft in Engeland