Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Coronadoden in Ecuador liggen gewoon op straat

Geplaatst

op

Coronadoden In Ecuador Worden Gewoon Op Straat Gelaten, Omdat Er Geen Plek Is Om De Lichamen Te Bewaren. Foto Los Angelis Times

Bewoners in Ecuador zijn behoorlijk wanhopig. Het land kent zoveel coronaslachtoffers, dat de lichamen van de overledenen thuis worden bewaard of gewoon op straat worden achtergelaten. Wat ook gebeurt is dat het dagen duurt, voordat de overledenen worden opgehaald.

Uit wanhoop worden beelden via social media gedeeld. Er worden zelfs lichamen in containers voor het ziekenhuis opgestapeld. Wat ook voorkomt, is dat er tussen afval een lijkkist is geplaatst.

In de grootste stad van Ecuador genaamd Guayaquil, met 2,3 miljoen inwoners, verliezen ze niet alleen dierbaren aan het coronavirus, maar kunnen die ook niet begraven of cremeren. De ziekenhuizen hebben het behoorlijk druk en sturen patiënten weg. Velen sterven thuis, zonder dat ze getest zijn op COVID-19. Mortuaria zijn overvol en uitvaartondernemers hebben te weinig capaciteit.

Door de strenge quarantainemaatregelen, waaronder een avondklok, kunnen de doden niet geborgen worden. Soms duurt het ophalen zo lang dat families de lichamen op straat achterlaten of verbranden. De angst voor verspreiding van het virus is groot. 

Op sociale media delen nabestaanden macabere foto’s van overleden dierbaren die in plastic zijn gewikkeld en smeekbedes om de lichamen op te halen. Op televisie verschenen beelden van lichamen en doodskisten op straat.

Artsen klagen over een tekort aan testen, ziekenhuisbedden en medische apparatuur. Een groeiend aantal artsen en verpleegkundigen wordt ook ziek.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Marga

Mijn god.dit moet niet in Suriname gebeuren. Mensen blijf binnen. Maak geen grappen. Lijkt net als een horrorfilm. Zuid Amerika is warm toch is het daar. Die ziekte komt overal .dus sta ver van elkaar. Mensen besmetten elkaar. Dus voorlopig geen seks. Versier geen vrouw of man. Want je weet niet wie het heeft. Mensen vallen dood neer. Als de ziekenhuis vol is. Ja dan ben je ten dode opgeschreven. CORONA. Is een vloek.Advertentie

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen