Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Corona wereldwijd

Geplaatst

op

blank

De Covid-19 pandemie heeft wereldwijd tot nog toe meer dan 250.000 levens opgeëist. Meer dan 3,5 miljoen mensen zijn over de hele wereld besmet geraakt met het virus. Deze informatie verschaft het ‘Center for Systems Science and Engineering’ van de Johns Hopkins Universiteit. Men gelooft echter dat de actuele cijfers hoger moeten liggen. Er zijn vele gevallen die door het tekort aan testen, niet getest zijn geworden. Voorts bestaat het vermoeden dat niet alle gevallen gerapporteerd zijn geworden en dat niet alle landen in de wereld de uitbraak naar ware grootte hebben gerapporteerd.

De Verenigde Staten van Amerika heeft tot nog toe het zwaarst geleden onder de uitbraak, met 1,1 miljoen gerapporteerde besmettingen en 68.442 sterfgevallen (volgens de laatste telling).

Het Covid-19 virus heeft alle continenten bereikt, op Antarctica na.

China rapporteerde het eerste sterfgeval op 11 januari van dit jaar. Drie maanden erna, op 10 april, waren er wereldwijd meer dan 100.000 doden.

Het virus werd reeds in December 2019 ontdekt in Europa en wel in het Jean-Verdier hospitaal in Parijs. Daar werd een manspersoon positief getest op het virus. De symptomen hielden 15 dagen aan. De man besmette ook zijn twee kinderen, maar niet zijn echtgenote.

Frankrijk rapporteerde het eerste besmettingsgeval op 24 januari dit jaar. Het was tevens de eerste Covid-19 besmetting voor Europa. Met 169.000 gerapporteerde besmettingen en tot nog toe bijna 25.000 doden, behoort Frankrijk tot de zwaarst getroffen landen, volgens informatie van de Johns Hopkins Universiteit. Frankrijk is sedert 17 maart in lockdown. De overheid is voornemens om ingaande 11 mei de lockdown te versoepelen.

De Japanse premier, Shinzo Abe, zei afgelopen maandag dat de afgekondigde noodtoestand in Japan zal worden verlengd tot en met 31 mei. Medio mei zal er door de regering een evaluatie worden gemaakt van de uitbraak, om te kijken als de noodtoestand eerder kan worden opgeheven. Japan heeft tot nog toe 15.000 Covid-19 gevallen gehad en tenminste 487 sterfgevallen.

Italië is het eerste land in de wereld geweest die een algehele lockdown heeft ingesteld. Afgelopen maandag, is het land begonnen de lockdown te versoepelen, als gevolg van het feit dat het aantal gerapporteerde besmettingen een dalende trend begint te vertonen. Zo zijn parken open gesteld, mogen mensen hun families weer bezoeken, is take-away service in restauranten weer toegestaan en mogen athleten weer trainen. Fabrieken en groothandels zijn weer in bedrijf, met in achtneming van de ingestelde Covid-19 maatregelen. Hierdoor hebben 4,4 miljoen werknemers hun werk kunnen hervatten. Als de versoepeling een succes is, zullen ook de kleinhandelszaken, de musea en bibliotheken vanaf 18 mei worden opengesteld, gevolgd door cafe’s, restaurants en schoonheidssalons vanaf 1 juni. De scholen zullen echter pas in september weer kunnen worden bezocht.

Ook andere landen in Europa en de rest van de wereld zijn begonnen met het versoepelen van de corona maatregelen of hebben versoepeling daarvan aangekondigd.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Advertentie

Buitenland

Trump zet leger in tegen demonstranten

Geplaatst

op

C1d6d176 7016 4404 Aef5 26d3dc5ecbff

De Amerikaanse president Donald Trump zal het Amerikaanse leger inzetten om de orde te handhaven in de starten van Washington. In de rest van het land zullen ook militairen worden ingezet tegen de gewelddadige protesten.

In zijn toespraak sinds de uitbarsting, heeft Trump de gemeenschap verzekert dat de orde in de VS hersteld zal worden. Hij typeerde de gewelddadigheden als terreurdaden. Momenteel is de gouverneur van de Amerikaanse staten opgedragen om militairen in te zetten. Hiermee wilt Trump alle straten domineren.

Ook de demonstranten roepen op om een einde te maken aan het geweld die de politie gebruikt tegen hen. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Vermoord om de kleur van je huid; waarom George Floyd dood is

Geplaatst

op

Img 63ab629feb9f 1

I can’t breath , I can’t breath waren de laatste woorden van George Floyd. Hij woonde in de staat Mineapolis (Verenigde Staten ). Floyd een 46 jarige zwarte man werd door een winkelbediende er van beschuldigd  dat hij met een vervalst 20 dollar biljet  sigaretten wilde kopen. De winkelbediende belde de politie. 


Op 25 mei 2020, 17 minuten nadat de 4 agenten zich gemeld hadden was Floyd dood. Hij had zich  niet tegen zijn arrestatie verzet.  Een reconstructie van camera beelden laat zien hoe Floyd binnen 8 minuten en  46 seconden vermoord is. De New York Times registreerde tot in detail de minuten die leiden tot de dood van Floyd. Veiligheidscamera’s en videobeelden van omstanders hielpen bij de reconstructie van het voorval. Tijdens de arrestatie maakten de agenten zich schuldig aan ontoelaatbare handelingen

Een van de agenten ging met zijn knie op Floyd’s nek zitten. Floyd kwam in ademnood. Ook de  omstanders waarschuwden de agenten dat het fout ging maar daar werd geen acht van opgeslagen.
De dag na de dood van Floyd zijn alle 4 agenten ontslagen. Agent Derek Chauvin werd moord en doodslag ten laste gelegd. Naar de andere  agenten Thomas Lane, J.Alexander Kueng en Tou Thao loopt een onderzoek.

Rellen in Amerika

In diverse steden in Amerika zijn er rellen ontstaat, in sommige steden zelfs volledig uit de hand gelopen. Tal van winkels worden geplunderd en in brand gestoken, politie buro’s worden belaagd door een furieuze menigte. De Burgermeester Jacob Frey heeft zelfs doen besluiten om de federale autoriteit in te schakelen om met behulp van militairen de orde te herstellen.

President Donald Trump heeft gereageerd en laten weten dat het ministerie van Justitie een onderzoek is gestart. Dit onderzoek moet volgens justitie “de hoogste prioriteit” hebben.

De mensen blijven de straat op gaan om te protesteren en deze protestacties worden grootschaliger. Dit is de zoveelste incident in Amerika waarbij een zwarte man gedood wordt door het geweld van Amerikaanse witte agenten.

Img 9012bf13fb1c 1

Wereld reageert ontzet

De dood van George Floyd heeft  tot felle protesten geleid in talloze Amerikaanse steden.  Opnieuw  is een zwarte man vermoord because of the color of his skin.  CNN Politiek commentator Bakari Sellers vertelt huilend dat hij niet weet wat hij zijn zoon en dochter moet vertellen en hoe hij zijn kinderen moet beschermen. De Black Lives Matter movement bestaat al jaren. Wereldwijd zijn er momenteel protesten in diverse steden.

Img 5ab41e0e47b1 1

Gisteren in Amsterdam was er een protest demonstratie. Op de Dam was het ontzettend druk met mensen die hun solidariteit kwamen tonen en de acties in Amerika ondersteunen.

In Europa zijn er ook in diverse steden protestacties gehouden. Dit als ondersteuning tegen deze vorm van racistisch geweld. Onder andere in Berlijn, München, Brussel en London hebben zich protestacties voorgedaan.
De maat is vol!

Img 2586b3ebdd79 1

Amerikaanse sterren

Veel Amerikaanse sterren ondersteunen en spreken hun walging uit over het voorval. Ze sluiten zich ook aan bij het Black Lives Matter movement. De bekende NBA basketballer Le Bron James plaatste een foto op zijn social media account, met de tekst ” I Can’t Breath”, met een beschrijving “nog steeds”.

Naomi Campbell, Kim Kardashian , Nick Cannon, Snoop Dog, Madonna, Beyonce, Oprah hebben ook op hun social media hun afschuw uitgesproken. Nick Cannon heeft zelfs een indrukwekkende videoclip geplaatst.

Zie hieronder de videobeelden van een compilatie in de New York Times van George Floyd zijn dood.

Nederlandse BN’ers

Ook bekende Nederlanders hebben middels posting op hun social media account aangegeven solidair te zijn met deze kwestie. Sylvana Simons, Glennis Grace, Memphis Depay, Akwasi, Georginia Verbaan, Jerry Afriye en Frenna.

View this post on Instagram

STILL!!!! 🤬😢😤

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

View this post on Instagram

👊🏿🙏🏽🌹 no justice just us🚔

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

https://www.instagram.com/p/CArIozMBycj/?utm_source=ig_web_copy_link

Nederlandse Bn’ers

View this post on Instagram

#sayhisname

A post shared by Sylvana Simons (@sylvanasimons) on

View this post on Instagram

💔😔

A post shared by Glennis Grace (@glennisgrace) on

View this post on Instagram

F*CK RACISM!!!!!#BLACKLIVESMATTER

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

View this post on Instagram

BlackLivesMatter

A post shared by 1/4 SFB | 777 (@frenna) on

View this post on Instagram

Morgen. 17.00 uur op de Dam.

A post shared by Georgina Verbaan (@gverbaan) on

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen