Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Consulaat van China in de VS moet onmiddellijk sluiten

Geplaatst

op

Babqssp Wqczx69os5yhp Wnk6q

Een van de consulaten in Houston (Texas) moet onmiddellijk sluiten. Dit vanwege de spanningen tussen de Verenigde Staten en China die de laatste tijden oplopen. De Amerikanen hebben de Chinezen gedwongen het consulaat binnen 72 uur te sluiten.

Dit besluit is genomen om de Amerikaanse belangen en de intellectuele eigendommen als privé informatie te beschermen. Twee Chinese hackers zijn eerder aangeklaagd die hulp hebben gekregen van de Chinese geheime dienst voor het indringen van Amerikaanse bedrijven. Veel informatie is meegenomen. De relatie tussen beide landen is de laatste tijden veel gaan verslechteren vanwege zeker handelsgeschillen, de uitbraak van het coronavirus en vermoedelijk de bemoeienis met Hongkong de voormalige Britse Kolonie.- Culturu.com

Foto bron: Fd.nl

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Floyd
woensdag 22 juli 2020 17:50

Laat maar een oorlog beginnen

Frantz
woensdag 22 juli 2020 17:59

China heeft in de EU en VS nog steeds de privileges van een ontwikkelingsland. De VS is het duidelijk zat. Een scheve handelsbalans, omdat China de grens voor buitenlandse bedrijven praktisch sluit. Vanuit Chinees oogpunt begrijp ik het wel. Ze moeten 1,5 miljard monden voeden, maar omdat China zich steeds meer profileert als wereldmacht moeten ze daarvoor ook de verantwoordelijkheid dragen. Dus de VS heeft ook gelijk. India en Brazilië gedragen zich ook zo. Een kleine minderheid leeft volgens EU en VS standaard, maar de overgrote meerderheid in genoemde landen niet. Het wordt tijd om de classificatie van een welvarend… Lees verder »

Ronnievandenhout
woensdag 22 juli 2020 23:18

Wij, het Westen, hebben deze mega economische landen zelf gevoed via de vreemde valugasmarkt. Als wij alsmaar goedkoop, via kinderhandjes, spullen kopen in b.v. China, zal deze alleen zich als agressor opstellen. Zij voelen aan dat je met een sterkere economie een grotere rol – lees bek – kan opzetten. Inderdaad oppassen want hun mentaliteitsverandering past niet in het moderne westen. En dat gelt voor alle landen die vanuit de woestijn en/of rimboe opeens mee kunnen kijken via sociale media. Ze willen ook meedoen. Alleen vergeten ze dat ze nog steeds financieel ondersteund moeten worden.Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen