zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Coalitievorming na verkiezingen in Pakistan: PML-N en PPP bundelen krachten

lees ook ...

De twee belangrijkste partijen in Pakistan lijken erin geslaagd te zijn een coalitie te vormen na de verkiezingen van vorige week. Oud-premier Nawaz Sharif en zijn partij PML-N hebben met de gedoogsteun van de Pakistaanse Volkspartij (PPP) een meerderheid weten te behalen.

De aankondiging van de coalitie vond gisteravond plaats tijdens een persconferentie. De medevoorzitter van de PPP verklaarde dat de partij heeft besloten om in het belang van het land samen te werken met de PML-N. “We hebben besloten om de handen ineen te slaan en een regering te vormen.”

Hoewel de PPP geen ministers in het kabinet zal leveren, heeft partijleider Bhutto Zardari de wens geuit dat zijn vader Asif Ali Zardari president wordt. Hij bekleedde deze functie al van 2008 tot 2013 en zou nu opnieuw president kunnen worden als ruil voor de steun aan de PML-N.

Tijdens de persconferentie werd niet bekendgemaakt wie namens de partijen premier zou worden, maar er wordt aangenomen dat Shehbaz Sharif de regering zal leiden. Hij is de broer van oud-premier Nawaz Sharif en behoort ook tot de PML-N.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandCoalitievorming na verkiezingen in Pakistan: PML-N en PPP bundelen krachten