Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

China zet zich in voor Venezuela

Geplaatst

op

door

De Venezolaanse president Nicolas Maduro reist naar China om economische overeenkomsten te bespreken, omdat de door de crisis getroffen OPEC-natie probeert de belangrijkste Aziatische financier ervan te overtuigen nieuwe leningen te verstrekken.

“Ik ga met hoge verwachtingen en we zullen elkaar over een paar dagen weer zien met grote successen”, zei de linkse leider woensdag in een staat die werd uitgezonden vanaf de luchthaven, zonder details te geven.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van China zei dat Maduro van donderdag tot en met zaterdag zou komen op uitnodiging van president Xi Jinping. “Onlangs heeft de Venezolaanse president actief economische hervormingen doorgevoerd en daar is een positieve reactie op uit de samenleving gekomen”, vertelde ministerie woordvoerder Geng Shuang. “Ik denk dat een gestaag groeiend Venezuela in ieders belang is. China heeft er vertrouwen in dat het Venezolaanse volk en de overheid in staat zullen zijn om met zijn binnenlandse zaken om te gaan met het wettelijke kader, “voegde hij eraan toe.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Neymar wil weg, PSG stelt vraagprijs van 300 miljoen euro

Geplaatst

op

door

Neymar heeft duidelijk laten weten aan PSG dat hij zich niet gelukkig voelt in Parijs. Hij heeft heimwee en wilt terug naar zijn voormalige club, Barcelona. Dit heeft hij volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo aan de president Nasser al-Khelaifi laten weten.

De President al-Khelaifi was eerst nog verbolgen onder het feit dat Neymar het niet naar zijn zin heeft. Nu lijkt het erop dat de president een vertrek van Neymar niet meer uitsluit. De issues die zich momenteel afspelen in het privé leven van Neymar spelen hierbij ook een rol.

al Khelaifi zei in een reactie; “Spelers zullen hun verantwoordelijkheden nog meer dan voorheen moeten nemen”. “Ze zijn hier niet om plezier te hebben. En als ze het er niet mee eens zijn, is daar de deur. Ciao! Ik wil geen sterallures meer hebben.”

President Nasser al-Khelaifi (L) en Neymar Jr (R)

PSG heeft in een statement laten weten dat Neymar mag vertrekken echter zal er wel een record bedrag betaald moeten worden. De vraagprijs is 300 miljoen euro, dat is wat PSG voor Neymar wilt hebben. Indien er een club bereid is dit bedrag te betalen, dan zal Neymar wederom de duurste voetballer aller tijden kunnen worden. Eerder is Neymar door Barcelona voor een record bedrag van 222 miljoen verkocht aan PSG.

Lees verder

Buitenland

OM eist 30 jaar tegen oud- minister Jamaloodin

Geplaatst

op

door

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 30 jaar gevangenis straf tegen oud- minister George Jamaloodin. Hij is veroordeeld voor onder meer betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels op 5 mei 2013. Die eis sprak het OM dinsdag uit in de rechtbank in Willemstad.

Anderhalf jaar lang zat Jamaloodin onder huisarrest in Venezuela, maar daarvan mag niet vanaf getrokken worden, vindt officier van Justitie Gert Rip. Er spelen ook twee fraudezaken. Jamaloodin heeft gisteren in één van deze zaken bekend 450.000 gulden aan subsidie te hebben verduisterd. Hij ontkent in de tweede fraudezaak. Het OM verdenkt hem ervan de fiscale inkeerregeling in 2011 als minister van Financiën te hebben versneld om zijn halfbroer en loterijbaas Robbie dos Santos te helpen, die toen al op de radar van het OM stond.

Jamaloodin was minister van Financien in het kabinet van Gerrit Schotte, de oud premier die vastzat voor onder meer witwassen. Vandaag wordt de zitting vervolgd met het verhoor van de rechter over het sms-verkeer en het OM komt aan het woord.

Lees verder

Meest gelezen

X