dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

China wil geen covid-cijfers meer doorgeven

lees ook ...

Nachtelijke werkzaamheden verstoren treinverkeer rond Schiph...

De komende twee weken zal het treinverkeer rond Schiphol aanzienlijk worden beïnvloed vanwege werkzaamheden die vannacht zijn gestart en tot en met vrijdag 8 maart zullen duren, zo meldt ProRail. Gedu...

De Chinese Nationale Gezondheidscommissie heeft besloten de dagelijkse publicatie van covid-cijfers te stoppen, zonder de reden op te geven. Voortaan zal de nodige “relevante covid-informatie” worden gepubliceerd door het Centrum voor Ziektepreventie. Het regisreren van besmettingen stopte eerder, en vier dagen is meegedeeld dat er geen covid-doden meer waren.

NOS schrijft dat de Britse gezondheidsonderzoeksbedrijf Airfinity een schatting heeft van meer dan een miljoen corona-infecties per dag in dat land. Daarnaast vallen  er dagelijks 5000 covid-doden.

President Xi stopte het extreem strenge zerocovidbeleid, maar daarna kreeg de Wereldgezondheidsorganisatie geen informatie meer over de ziekte in het land. Wel geven Chinese staatsmedia  toe dat het gezondheidssysteem staat voor grote uitdagingen. Ziek medisch personeel moet blijven werken. Gepensioneerden zijn weer opgeroepen en worden weer ingezet. Crematoria maken overuren.

De Chinese overheid heeft jaren een strenge zerocovidbeleid gevoerd. Hierdoor hebben de Chinezen nauwelijks immuniteit opgebouwd. Weinig mensen zijn gevaccineerd, maar de Chinese vaccins zijn ook minder effectief gebleken dan westerse.

Grote vrees bestaat voor het reizen van miljoenen Chinezen binnenkort in verband met Chinees nieuwjaar. De covidpandemie kan hierdoor een booster krijgen, en een complete nachtmerrie tot stand brengen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandChina wil geen covid-cijfers meer doorgeven