Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

China verscherpt weer coronamaatregelen

Geplaatst

op

Covid20china

De coronamaatregelen in China zijn wederom verscherpt, hoewel zij beweren dat ze het virus uitbraak onder controle hebben. Mensen die de stad Peking binnen komen moeten twee weken in zelfisolatie en daarna 1 week in huiselijke observatie.

Er zijn ernstige zorgen over het aantal reizigers vanuit het buitenland die besmet zijn met het coronavirus. Het zijn voornamelijk de Chinezen die die terugkeren naar China. Voor de overige buitenlanders hanteert China nog zeer strenge eisen en kom je niet of nauwelijks het land binnen.

Er is een stijging van 30 besmettingen geregistreerd door de nationale gezondheidscommissie. Het betreffen 23 mensen die vanuit het buitenland zijn terug gekeerd naar China en 7 mensen lokaal.

In de Chinese Stad Harbin worden alle reizigers die de stad willen binnen treden geweigerd. Voertuigen die niet geregistreerd zijn in de stad Harbin worden ook geweigerd van toegang dit wegens de coronavirus.

Culturu.com

.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Abel

Ze waren toch zo blij dat ze het onder contole hadden ze gingen dansen komisch dat ze het nu niet doen.Jammer als je voor God wil funtioneren.

Brain

De wereld hebben ze vernietigd met al hun troep. Jammer voor ons die de natuur met respect behandelen en toch met hun leven de tol betalen door toedoen van de ChinezenAdvertentie

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen