woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
1
(1)

China overweegt mogelijk wapens te leveren aan Rusland

lees ook ...

Bosbranden in Spanje buiten bosbrandenseizoen

De eerste recente grote natuurbrand in Spanje gisteren heeft 40 vierkante kilometer natuur in de as gelegd, terwijl de bosbrandenseizoen nog niet is begonnen. Ruim 1500 spanjaarden waren genoodzaakt h...

De Central Intelligence Agency (CIA), heeft reden om aan te nemen dat China mogelijkheden zoekt om wapens te leveren aan Rusland. Directeur Bill Burns maakte dit zaterdag bekend in een interview met CBS. De CIA heeft geen bewijs van daadwerkelijke verzendingen van “dodelijke uitrusting”. Amerika maakt dit bewust bekend als een “heel riskante en onverstandige gok” van president Xi. China ontkent dit in alle toonaarden.

Eerder zei minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat zijn land Amerika, informatie heeft hierover. Peking zegt neutraal te zijn, en geen partij te kiezen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Westerse landen kijken toch anders naar het land.

Josep Borrell  van de EU sprak klare taal en zei  dat China ‘een rode lijn’ zou overgaan met wapenleveranties aan Rusland.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft in een resolutie beslist dat Rusland zich onmiddellijk terug moet trekken uit Oekraïne. China niet meegegaan met de beslissing en onthield zich van stemmen. In oktober 2022 gebeurde hetzelfde. Ook toen kwam de Algemene Vergadering met een vergelijkbare resolutie nadat Rusland gebieden in het oosten en zuiden van Oekraïne opeiste. China had dezelfde houding.

Bron foto: RTLnieuws

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandChina overweegt mogelijk wapens te leveren aan Rusland