Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Chaos bij Australische trekpleister Uluru door stormloop toeristen

Geplaatst

op

door

De massale toestroom van toeristen bij de wereldberoemde Australische rotsformatie Uluru leidt tot chaotische toestanden in de omgeving. De toeristische trekpleister mag vanaf 26 oktober niet meer worden beklommen. Daarom grijpen veel mensen nu nog even hun kans, bericht omroep ABC.

De horde toeristen die is neergestreken in het gebied zorgt voor veel overlast. Omdat kampeerlocaties bomvol zitten, overnachten reizigers illegaal naast de weg. “Het is nogal hectisch. Ze willen dat hun kinderen de kans krijgen om Uluru te beklimmen. Daarom zijn ze hier”, vertelt de eigenaresse van een camping die zo’n 100 kilometer van Uluru ligt.

De vrouw klaagt tegenover de omroep dat mensen wildkamperen, kampvuren maken en afval dumpen. Ze legt uit dat er maar een beperkt aantal plekken is waar mensen hun afval kunnen achterlaten. “En we hebben bezoekers die niet in de rij willen staan”, klinkt het.

Een andere getuige vertelde dat ze al jaren naar de rotsformatie gaat, maar nog nooit zoiets heeft meegemaakt op een nabijgelegen kampeerterrein. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Boris Johnson op weg naar Downing Street 10

Geplaatst

op

door

Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Niemand twijfelt er nog aan dat Boris Johnson het wint van concurrent Jeremy Hunt.

De Britse ministers van Financiën en Justitie, Philip Hammond en David Gauke, hebben aangekondigd te zullen opstappen uit de regering als Boris Johnson premier wordt. Hammond kondigde dat zondag zelfs live aan op de Britse openbare omroep BBC.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is de gedoodverfde favoriet. Wellicht legt hij woensdag de eed af bij de Queen, vlak nadat huidig premier Theresa May er haar ontslag indient.

Een aantal ministers uit de regering-May willen niet dienen onder Johnson. Minister van Justitie David Gauke en minister van Financiën Philip Hammond hebben dat al met zoveel woorden gezegd. De nieuwe premier mag sowieso zelf ministers ontslaan en een nieuw kabinet samenstellen als hij dat wil, maar zover hoeft het voor Hammond niet te komen. “Ik ben er zeker van dat ik niet ontslaan zal worden omdat ik ontslag zal nemen voor het tot dat punt komt. Ik ga ervan uit dat Boris Johnson de volgende premier wordt, ik begrijp dat hij een brexit zonder deal op 31 oktober zou aanvaarden, en dat is niet iets waar ik mijzelf ooit mee kan verzoenen”, kondigde hij zondag aan op de BBC.

Lees verder

Buitenland

Grote bosbranden in Portugal

Geplaatst

op

door

Portugal heeft de hulp van Europa ingeroepen om de honderden bosbranden te blussen die in het land woeden, vooral in het noorden. Een Italiaans blusvliegtuig en twee Spaanse toestellen gaan de Portugese brandweer ondersteunen. De Europese Commissie kijkt met de EU-lidstaten wat verder voor assistentie kan worden verleend.

Door bosbranden hebben twintig mensen verwondingen opgelopen. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Onder de gewonden zijn acht brandweerlieden.

De brandweer zet alles op alles om het vuur te blussen. Met zo’n duizend brandweermensen proberen ze de brand onder controle te krijgen. Ook worden er blusvliegtuigen en bulldozers gebruikt.

Het blussen is erg lastig. Vanwege de harde wind verspreidt het vuur zich snel. Mensen die in het gebied wonen moeten hun huis verlaten. Zij worden naar een veilige plek gebracht.

De Portugese politie heeft een 55-jarige man aangehouden op verdenking van het aansteken van ten minste één van de branden. Er was een onderzoek geopend, omdat autoriteiten het verdacht vonden dat meerdere branden gisteren rond dezelfde tijd begonnen in hetzelfde gebied: Castelo Branco, een district 225 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon.

Lees verder

Meest gelezen

X