zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Capitool bestormd door Trump-aanhangers; avondklok ingesteld

lees ook ...

De ceremonie in het Capitool in de Amerikanse hoofdstad Washington, die de overwinning van Joe Biden officieel moest bekrachtigen is stopgezet vanwege chaos in en rond het regeringsgebouw. Het Capitool werd in lockdown geplaatst, omdat er sprake was van een bommelding waardoor de politie tot evacuatie moest overgaan. Daarnaast bestormden Trump-fans het Capitool.

De betogers trokken naar het regeringsgebouw en raakten er slaags met de politie. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe agenten hun wapenstok en pepperspray gebruiken. De betogers verwijderen de barricades en zijn erin geslaagd het gebouw binnen te dringen. De politie heeft traangas ingezet om de menigte uit elkaar te drijven.

Muriel Bowser, de burgemeester van Washington, heeft een avondklok ingesteld in de hoop de gemoederen te bedaren. Tussen zes uur ‘s avonds en zes uur ‘s morgens geldt een uitgaansverbod. Trump zelf riep ook al op om rustig te blijven. “Steun onze politie, ze staan aan de kant van ons land. Wees vreedzaam”, tweette Trump.

Biden moet later deze maand worden ingezworen tot president van de VS.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandCapitool bestormd door Trump-aanhangers; avondklok ingesteld