zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Britse oud-parlementariër Imran Ahmad Khan veroordeeld voor ontucht

lees ook ...

Verlenging gevechtspauze in Gaza: bevestigd Witte Huis en Ha...

Het Witte Huis heeft bevestigd dat de gevechtspauze in Gaza met twee dagen wordt verlengd. Eerder hadden Hamas en de bemiddelaar Qatar al aangegeven dat er een akkoord was bereikt over de voorwaarden....

De 48-jarige Imran Ahmad Khan is in Londen terechtgesteld en veroordeeld voor het betasten van de edele delen van een vijftienjarige jongen in 2008, toen hij nog geen Lagerhuislid was. Eerder werd hij uit zijn politieke partij, de Conservatieve partij gezet hiervoor. Hij kreeg 1.5 jaar cel.

Khan was nog geen Lagerhuislid, toen hij de handeling pleegde in 2008. Hij zag zijn kans schoon, toen de ouders van de jongen een feestje gaven. Eerst probeerde hij hem dronken te voeren met drank. Ook porno heeft hij aangewend, maar de slachtoffer liet zich niet pakken. Toch zag Khan kans hem in zijn kruis te betasten toen hij in bed lag. Khan liet de jongen die nu 29 jaar is ‘bang en geschokt’ achter.

Pas in 2019 heeft het slachtoffer aangifte gedaan, toen Khan zich verkiesbaar stelde. Na de ervaring deed hij geen officiele aangifte, maar besprak zijn zaak wel met de politie.

De dader zat er koel bij. Volgens de rechter was er geen spoor van berouw. Toch kreeg Khan een milde straf, omdat hij nooit eerder werd veroordeeld, en mogelijk niet wist hoe oud het slachtoffer was. Daarnaast heeft hij al zijn status verloren, en is hij verzorger van zijn moeder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBritse oud-parlementariër Imran Ahmad Khan veroordeeld voor ontucht