donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
5
(1)

Brazilië en Colombia willen Amazonewoud beschermen

lees ook ...

Guyana claims Venezuela poses a threat to investments, secur...

The Bolivarian Republic of Venezuela's government issued a communique today in which it expressed displeasure over Guyana's plans to put up for bid some oil blocks in the waters near its coast and thr...

De amazone is ’s werelds grootste regenwoud met grote biodiversiteit. Brazilië en Colombia willen gedaan krijgen dat regionale coördinatie de ontbossing van dit gebied remt. Zaterdag jongstleden werd dit door beide landen besproken tijdens een bijeenkomst in Leticia, Colombia. Vooral Luiz Inacio Lula da Silva riep de andere landen die eerder ter plekke deelnamen aan een bespreking op, hieraan te werken. Milieuministers uit Amazonelanden zijn kortgeleden bij elkaar gekomen voor besprekingen.

Petro van Colombia en Lula van Brazilië hebben rijke landen opgeroepen om geld beschikbaar te stellen voor Zuid-Amerikaanse landen, zodat zij het Amazonegebied kunnen behouden. Dit gebied heeft een sleutelrol in het bestrijden van de klimaatsverandering.

In de volgende topontmoeting zal er gepoogd worden om de landen van de Amazone-verdragsorganisatie te bundelen, zodat zij kunnen optreden tegen vernietiging van het bos. Ook het bevorderen van duurzame ontwikkeling is noodzakelijk. Illegale houthakkers en goudzoekers, dierensmokkelaars en drugshandelaren vormen ook een bedreiging voor het gebied.

De organisatie werd in 1978 opgericht door Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela. Frans-Guyana, die Frankrijk toebehoort wordt ook uitgenodigd voor deze ontmoetingen.

Bron Foto: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBrazilië en Colombia willen Amazonewoud beschermen