Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Braziliaanse minister van Gezondheid ontslagen: teveel coronabesmettingen en doden in het land

Geplaatst

op

Brazilian President Jair Bolsonaro

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zijn minister van Gezondheid Luis Henrique Mandetta ontslagen. Dit, vanwege het oploden van het aantal besmettingen en doden in het land, als gevolg van het coronavirus. Dit loopt elke dag op.

De president was het oneens met de minister. Die riep de bevolking op om binnen te blijven en niet te werken. In tegenstelling tot deze oproep zei de Braziliaanse president juist dat het virus een fantasie van de media is.

Inmiddels zijn er al 1924 doden gevallen als gevolg van het virus. Meer dan 30.000 mensen zijn besmet. – Culturu.com r

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Don

Wat een president, deze moet ontslagen worden en luistert hij wel naar zijn epidemologen en virulogen als die er niet zijn naar zijn medici.
WAT EEN FANTAST

Frank dans

De president van Brazilië hoort in een gevangenis thuis. Trump het zelfde. Ze maken er een potje van. Nu moet je niet aan geld alleen denken…maar hoe kan het beter veiliger en indien nodig alles dicht. Of half open. Zelf Rutte heeft 1 fout gemaakt beschermingsmiddelen niet aan de verpleeghuizen gegeven alleen de ziekenhuizen en daarvoor zou hij moeten aftreden. Mensen gaan dood door zijn fout.

Ronnievandenhout

Het is zijn nieuwe manier om de armoede te minimaliseren in zijn land. Hij kijkt niet naar een duizendtal meer of minder doden.

Van linden

Ga niet beoordelen over iets dat jullie niet weten Mandetta was meer bezig met de politiek dan met de gezondeheden van het volk mandetta vergeten dat hij werken voor de president en hij moest alles overleggen voor de president en niet voor tegenpartijen.Advertentie

Buitenland

De impact van het coronavirus op enkele belangrijke industrieën in de wereld

Geplaatst

op

Negative Economy Impact Because Virus 23 2148504423

De globale economie begint voorzichtig weer op gang te komen. Desondanks raken tienduizenden arbeiders hun baan kwijt als gevolg van het maanden achtereen gesloten zijn van bedrijven en de voortdurende invloed van maatregelen in het kader van ‘social distancing’. De auto- en de luchtvaartindustrie hebben afgelopen week een golf van ontslagen aangekondigd. De weg naar herstel zal lang en zwaar zijn.

Eerder deze week kondigden Renault, Nissan en Mitsubishi, die verenigd zijn in het grootste samenwerkingsverband die de industrie kent, aan, minder modellen te zullen fabriceren en ook produktiefaciliteiten te zullen delen. Voorts zullen de fabrikanten focussen op de geografische- en technologische sterkten van elk van de bedrijven teneinde kosten besparend te kunnen opereren gedurende de pandemie. Nissan zal leiden in Noord-Amerika, het Midden-Oosten en in sleutelmarkten in Azië, inclusief Japan en China. Renault zal leiden in Europa en Zuid-Amerika en Mitsubishi in delen van Zuid-Oost Azië en Oceanië.

Autofabrikant Renault zei afgelopen vrijdag dat er 14600 banen op de tocht staan als onderdeel van een revisieplan om kosten te reduceren en Renault te helpen de pandemie te overleven. In Frankrijk zullen naar planning 4600 banen worden geschrapt en in de andere markten 10000. De ontslagen zullen vallen in de divisies techniek, produktie, verkopen en administratie. Het bedrijf is verder voornemens om de vaste lasten in de komende drie jaren te reduceren met EUR 2 biljoen. Voorts zal de jaarproduktie van 4 miljoen, successievelijk worden teruggebracht naar 3,3 miljoen in 2024. In China zal de verkoop van het merk Renault worden stopgezet. De geschatte implementatiekosten van dit plan bedragen EUR 1.2 miljoen. Renault was reeds vóór de pandemie in de problemen, vanwege enerzijds de afgenomen vraag en anderzijds de strengere standaarden betreffende de uitstoot van schadelijke gassen. De aandelen van Renault zijn thans met 50% in waarde gedaald.  De Franse president Macron heeft recent USD 8.8 biljoen aan financiële steun toegezegd aan de auto-industrie in zijn land. Per 1 Juli aanstaande, zal Luca de Meo als nieuwe CEO aantreden bij het bedrijf.

Nissan heeft aangekondigd de produktiecapaciteit met 20% terug te zullen brengen en de fabrieken in Barcelona en Zuid-Korea te zullen sluiten. De Japanse autofabrikant ziet zich overigens voor het eerst na tien jaren geconfronteerd met een operationeel verlies van USD 376 miljoen. Over 2019 werd er nog een winst gerealiseerd van USD 2,9 biljoen. Vanwege de pandemie is het vrij moeilijk om een realistische  prognose voor het jaar 2020 te maken. Nissan’s revisieplan zal een bezuiniging van USD 2.8 biljoen mogelijk maken. Het aantal modellen zal van 69 naar minder dan 55 worden teruggebracht. Zoals Ashwani Gupta, de COO van Nissan, aangeeft, zal het bedrijf gecommiteerd blijven aan Europa. Met name voor de crossover SUV is er daar een markt. CEO Makoto Uchida zal voorts over het eerste halfjaar van 2020, met 50% minder salaris genoegen nemen en de overige directieleden met 30% minder salaris.   

De Spaanse overheid heeft aangegeven een poging te zullen wagen om de sluiting van de fabriek in Barcelona te voorkomen, aangezien 23000 directe- en indirecte arbeiders er emplooi vinden. Eerder dit jaar werd de produktiefaciliteit in Indonesië reeds gesloten. Thailand zal het enige land zijn in Zuid-oost Azië, waar de fabrikant zal blijven opereren. Vóór de pandemie was Nissan al voornemens om 12500 banen te schrappen vanwege dalende inkomsten.  

Vliegmaatschappij Easyjet maakte bekend dat het voornemens is om 30% van de werknemers te ontslaan. Vanwege de pandemie is de vraag naar vliegtickets gedaald en is deze ingreep noodzakelijk om te overleven. Dit zal betekenen dat er ongeveer 4500 banen verloren zullen gaan. Easyjet verwacht pas in 2023 herstel van de verkopen te zullen realiseren.  

Vliegtuigenfabrikant Boeing stuurde de afgelopen week 6770 arbeiders naar huis vanwege het afgenomen vliegverkeer. Het bedrijf is voornemens om in total 16000 banen te schrappen.

American Airlines en Delta Airlines kunnen vanwege het feit dat zij federale reddingsoperaties hebben geaccepteerd, niemand ontslaan. Zij hebben vrijwillige exit programma’s voor medewerkers aangekondigd . Tevens voorzien de maatschappijen dat op termijn, niet-vrijwillige ontslagen onvermijdelijk zullen zijn.

Web bedrijf Amazon daarentegen, is voornemens om 125000 tijdelijke krachten een voltijdse baan aan te bieden vanwege een stijgende vraag naar bezorgingsdiensten als gevolg van de pandemie.

Ook ‘s werelds grootste filmindustrie, Bollywood, ligt momenteel stil. Bioscopen zijn gesloten en produktiebedrijven hebben opnames afgelast. Filmstudio’s hebben het uitbrengen van nieuwe films uitgesteld. India’s filmindustrie heeft reeds meer dan USD 330 miljoen aan inkomsten verloren, als gevolg hiervan. Als de bioscopen open gaan, zullen er toch nog verliezen worden geleden, omdat bioscoopkaartjes verkocht zullen moeten worden met in achtneming van ‘social distancing’ maatregelen. Voor elke stoel die verkocht wordt zal er één vrij moeten worden gehouden. Om de beroepen die het meest te lijden hebben onder de pandemie tegemoet te komen hebben de producenten een ‘relief fund’ genaamd GUILD opgezet. GUILD werkt samen met Indian Film and Television Producers Council en Federation of Western India Cine Employees.

Aan de produktiekant  van de filmindustrie is ‘social distancing’ moeilijk toe te passen. Om budgetten terug te verdienen zullen grote namen van zowel voor- als achter de camera, genoegen moeten nemen met minder salaris. Ook zullen dure films niet tegelijkertijd op de markt kunnen worden gebracht om te voorkomen dat ze elkaars winsten opeten. 

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

RIVM: 16 nieuwe patiënten opgenomen vanwege COVID-19

Geplaatst

op

Web 1510binrivm2jpg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat er 16 nieuwe gevallen opgenomen vanwege het coronavirus. Deze nieuwe gevallen doen het aantal stijgen naar 11.713 gevallen. In de afgelopen periode zijn er zeker 32 sterfgevallen gemeld.

In deze week zijn er zeker 23 sterfgevallen gemeld. Ook in de afgelopen maanden zijn er sterfgevallen aangegeven. Het sterftecijfer en nieuwe besmettingen daalt wel drastisch. Volgens het RIVM heeft deze afname te maken met de maatregelen die genomen zijn door het kabinet.- Culturu.com

Foto bron: NRC

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen