Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Braziliaanse minister Gezondheid bedankt na een maand

Geplaatst

op

Nelson Teich, Braziliaanse Minister Gezondheid. Foto Al Jazeera

Nauwelijks een maand na zijn aantreden heeft de Braziliaanse minister van Gezondheid, Nelson Teich,  gisteren al bedankt voor die functie. Teich werd aangesteld als opvolger van Luiz Henriqua Mandetta. Die werd door de Braziliaanse president Jair Bolsonaro ontslagen.

Teich heeft geen reden opgegeven voor zijn vertrek. Persbureau Reuters meldt echter dat de bewindsman in zijn korte ambtsperiode meerdere malen liet zien niet dezelfde koers te varen als Bolsonaro als het om bestrijding van het coronavirus gaat. Bolsonaro eiste donderdag dat Teich federale richtlijnen moest opstellen voor het gebruik van het riskante antimalariamiddel chloroquine tegen het coronavirus.

Er is ook verrast gereageerd op het besluit van Bolsonaro om sportscholen en kappers weer open te stellen. De uitbraak van het COVID-19-virus in Brazilië is namelijk nog altijd niet onder controle. Het land registreerde deze week een recordaantal besmettingen en is het dodental de afgelopen week flink toegenomen. Er werden gisteren door de overheid 15.000 nieuwe besmettingen geregistreerd, wat het totaal aantal besmettingen 218.223 maakt. Het dodental in het land nadert inmiddels de 15.000.

De voorganger van Teich Luiz Henriqua Mandetta werd op 16 april ontslagen na wekenlange conflicten met Bolsonaro over het coronabeleid in het land. Ook Mandetta voglde het advies van de president over het gebruik van chloroquine niet op, en weigerde hij zich uit te spreken tegen de lockdownmaatregelen in het land. Verder sprak hij publiekelijk beweringen van de president tegen, zoals dat een dag vasten zou beschermen tegen het virus. Een opvolger van Teich is nog niet aangewezen.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Don

je wilt toch niet met een nozem als bolsonaro in de regering zitten, heel raar dat de gek blijft zitten terwijl die eruit geknikkerd dient te worden, maar dat heb je ook in de verenigde staten.

Siegfried

Ook de bevolking van Brazilië is dommer dan dom. Zo een president moet aan de hoogste boom in het land opgehangen worden wegens volkeren moord. Economie kan als het veilig is. Dit is de mensen de dood in jagen. Iemand zou hier een coup moeten plagenAdvertentie

Buitenland

Trump zet leger in tegen demonstranten

Geplaatst

op

C1d6d176 7016 4404 Aef5 26d3dc5ecbff

De Amerikaanse president Donald Trump zal het Amerikaanse leger inzetten om de orde te handhaven in de starten van Washington. In de rest van het land zullen ook militairen worden ingezet tegen de gewelddadige protesten.

In zijn toespraak sinds de uitbarsting, heeft Trump de gemeenschap verzekert dat de orde in de VS hersteld zal worden. Hij typeerde de gewelddadigheden als terreurdaden. Momenteel is de gouverneur van de Amerikaanse staten opgedragen om militairen in te zetten. Hiermee wilt Trump alle straten domineren.

Ook de demonstranten roepen op om een einde te maken aan het geweld die de politie gebruikt tegen hen. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Vermoord om de kleur van je huid; waarom George Floyd dood is

Geplaatst

op

Img 63ab629feb9f 1

I can’t breath , I can’t breath waren de laatste woorden van George Floyd. Hij woonde in de staat Mineapolis (Verenigde Staten ). Floyd een 46 jarige zwarte man werd door een winkelbediende er van beschuldigd  dat hij met een vervalst 20 dollar biljet  sigaretten wilde kopen. De winkelbediende belde de politie. 


Op 25 mei 2020, 17 minuten nadat de 4 agenten zich gemeld hadden was Floyd dood. Hij had zich  niet tegen zijn arrestatie verzet.  Een reconstructie van camera beelden laat zien hoe Floyd binnen 8 minuten en  46 seconden vermoord is. De New York Times registreerde tot in detail de minuten die leiden tot de dood van Floyd. Veiligheidscamera’s en videobeelden van omstanders hielpen bij de reconstructie van het voorval. Tijdens de arrestatie maakten de agenten zich schuldig aan ontoelaatbare handelingen

Een van de agenten ging met zijn knie op Floyd’s nek zitten. Floyd kwam in ademnood. Ook de  omstanders waarschuwden de agenten dat het fout ging maar daar werd geen acht van opgeslagen.
De dag na de dood van Floyd zijn alle 4 agenten ontslagen. Agent Derek Chauvin werd moord en doodslag ten laste gelegd. Naar de andere  agenten Thomas Lane, J.Alexander Kueng en Tou Thao loopt een onderzoek.

Rellen in Amerika

In diverse steden in Amerika zijn er rellen ontstaat, in sommige steden zelfs volledig uit de hand gelopen. Tal van winkels worden geplunderd en in brand gestoken, politie buro’s worden belaagd door een furieuze menigte. De Burgermeester Jacob Frey heeft zelfs doen besluiten om de federale autoriteit in te schakelen om met behulp van militairen de orde te herstellen.

President Donald Trump heeft gereageerd en laten weten dat het ministerie van Justitie een onderzoek is gestart. Dit onderzoek moet volgens justitie “de hoogste prioriteit” hebben.

De mensen blijven de straat op gaan om te protesteren en deze protestacties worden grootschaliger. Dit is de zoveelste incident in Amerika waarbij een zwarte man gedood wordt door het geweld van Amerikaanse witte agenten.

Img 9012bf13fb1c 1

Wereld reageert ontzet

De dood van George Floyd heeft  tot felle protesten geleid in talloze Amerikaanse steden.  Opnieuw  is een zwarte man vermoord because of the color of his skin.  CNN Politiek commentator Bakari Sellers vertelt huilend dat hij niet weet wat hij zijn zoon en dochter moet vertellen en hoe hij zijn kinderen moet beschermen. De Black Lives Matter movement bestaat al jaren. Wereldwijd zijn er momenteel protesten in diverse steden.

Img 5ab41e0e47b1 1

Gisteren in Amsterdam was er een protest demonstratie. Op de Dam was het ontzettend druk met mensen die hun solidariteit kwamen tonen en de acties in Amerika ondersteunen.

In Europa zijn er ook in diverse steden protestacties gehouden. Dit als ondersteuning tegen deze vorm van racistisch geweld. Onder andere in Berlijn, München, Brussel en London hebben zich protestacties voorgedaan.
De maat is vol!

Img 2586b3ebdd79 1

Amerikaanse sterren

Veel Amerikaanse sterren ondersteunen en spreken hun walging uit over het voorval. Ze sluiten zich ook aan bij het Black Lives Matter movement. De bekende NBA basketballer Le Bron James plaatste een foto op zijn social media account, met de tekst ” I Can’t Breath”, met een beschrijving “nog steeds”.

Naomi Campbell, Kim Kardashian , Nick Cannon, Snoop Dog, Madonna, Beyonce, Oprah hebben ook op hun social media hun afschuw uitgesproken. Nick Cannon heeft zelfs een indrukwekkende videoclip geplaatst.

Zie hieronder de videobeelden van een compilatie in de New York Times van George Floyd zijn dood.

Nederlandse BN’ers

Ook bekende Nederlanders hebben middels posting op hun social media account aangegeven solidair te zijn met deze kwestie. Sylvana Simons, Glennis Grace, Memphis Depay, Akwasi, Georginia Verbaan, Jerry Afriye en Frenna.

View this post on Instagram

STILL!!!! 🤬😢😤

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

View this post on Instagram

👊🏿🙏🏽🌹 no justice just us🚔

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

https://www.instagram.com/p/CArIozMBycj/?utm_source=ig_web_copy_link

Nederlandse Bn’ers

View this post on Instagram

#sayhisname

A post shared by Sylvana Simons (@sylvanasimons) on

View this post on Instagram

💔😔

A post shared by Glennis Grace (@glennisgrace) on

View this post on Instagram

F*CK RACISM!!!!!#BLACKLIVESMATTER

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

View this post on Instagram

BlackLivesMatter

A post shared by 1/4 SFB | 777 (@frenna) on

View this post on Instagram

Morgen. 17.00 uur op de Dam.

A post shared by Georgina Verbaan (@gverbaan) on

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen