woensdag 7 juni 2023
29 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Bosbranden in Spanje buiten bosbrandenseizoen

lees ook ...

Canada neemt waarschuwing tegen sigaret een stap verder

Canada heeft besloten om het bewustzijn van ‘poison in every puff’ dichter bij de rokers te brengen, en heeft als eerste land ter wereld besloten om losse sigaretten en andere tabaksproducten te voorz...

De eerste recente grote natuurbrand in Spanje gisteren heeft 40 vierkante kilometer natuur in de as gelegd, terwijl de bosbrandenseizoen nog niet is begonnen. Ruim 1500 spanjaarden waren genoodzaakt hun woning te verlaten ten noordwesten van Valencia. In 2022 werd het land ongekend verrast met 493 bosbranden.  EFFIS het Europese bosbrandinformatiesysteem  meldde dat er dat jaar 7850 vierkante kilometer in vlammen opging in Europa.

“De branden die we nu zien, helemaal zo vroeg in het jaar, zijn opnieuw bewijs van de klimaatnoodtoestand waarmee de mensheid te maken heeft. Die raakt in het bijzonder landen als het onze”, aldus de Spaanse premier Sánchez over de vroege bosbranden.

De Spaanse minister van Ecologische Transitie, Ribera, probeert de mensen bewust te maken van de ontstane situatie door de klimaatverandering. “De zomer wordt langer en komt eerder, en de aanwezigheid van water in de bodem neemt helaas af, wat ons kwetsbaarder maakt”, zei hij van de situatie. Het land heeft al drie jaar minder neerslag in grote delen van het land.

Ongeveer 500 brandweerlieden en achttien blusvliegtuigen alsook -helikopters werken 24 uur  met man en macht om het vuur onder controle te krijgen. Het resultaat geeft hoop. Toch houdt de brandweer er rekening mee, dat de harde wind en de “praktisch zomerse temperaturen” de vlammen snel weer ruimte kunnen geven.

Bron foto: Spanje vandaag

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBosbranden in Spanje buiten bosbrandenseizoen