maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Boris Johnson vertrekt als premier van Groot-Brittannië

lees ook ...

De 58-jarige premier Boris Johnson van Groot-Brittannië heeft vandaag tijdens een persconferentie te kennen gegeven dat hij vertrekt. Wel wil hij blijven op zijn post totdat de partij een opvolger heeft gekozen. Volgend week wordt bekendgemaakt wie dat is, maar men tast daarover nu in het donker. Verlies van vertrouwen door schandalen, zelfs binnen zijn eigen partij zijn hieraan vooraf gegaan.

De premier bedankte de mensen die op hem hebben gestemd. Ook gaf hij de reden waarom hij onder de oplopende druk toch probeerde te blijven. “Dat deed ik niet omdat ik het zelf wilde, maar omdat het mijn werk en mijn plicht is. Ik ben immens trots dat we de Brexit er doorheen hebben gekregen en dat we als land weer de macht hebben om onze eigen wetten te schrijven.”  Velen zijn het niet eens, dat hij blijft tot de aanstelling van een opvolger.

Twaalf ministers  legden hun taken neer, omdat zij geen vertrouwen meer hadden in het beleid, maar ook achterblijvers hebben Johnson in die richting geduwd. De oproep tot aftreden  binnen en buiten zijn gelederen werd steeds groter. In de media wordt de naam van Dominic Raab genoemd, de huidige vicepremier.

Leiders van Schotland, Wales en Noord-Ierland juichen het vertrek van de Britse premier toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBoris Johnson vertrekt als premier van Groot-Brittannië