vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bloedige aanvallen op christelijke dorpen in Nigeria

lees ook ...

Dodelijke modderstromen treffen Brazilië

In Brazilië hebben modderstromen en overstromingen als gevolg van zware regenval minstens acht levens geëist, terwijl een zesjarig kind nog vermist wordt. Beelden uit de regio in de staat Rio de Janei...

Afgelopen weekend hebben er in de deelstaat Plateau, Nigeria, aanvallen plaatsgevonden op christelijke dorpen, waarbij tientallen doden zijn gevallen. Hoewel het Nigeriaanse leger aanvankelijk sprak van zestien doden, blijkt uit verschillende bronnen dat het dodental veel hoger ligt, variërend van ongeveer honderd tot ruim 160 doden. Er zijn ook meldingen van tientallen gewonden en vermisten.

Hulporganisaties hebben de aanvallen bevestigd, met minstens 140 doden in de gebieden Bokkos en Barkin-Ladi. Deze gebieden hebben voornamelijk een christelijke bevolking.

De identiteit van de aanvallers is nog niet officieel vastgesteld door de politie, maar de lokale bevolking beschuldigt de nomadische Fulani-herders. Tijdens de aanvallen hebben de daders ook huizen, motoren en auto’s in brand gestoken.

Deze incidenten maken deel uit van een langlopend conflict tussen herders en boeren in Nigeria, waarbij de herders overwegend islamitisch zijn en de boeren overwegend christelijk. Het conflict draait voornamelijk om schaars land en water. Gewapende bendes, waaronder vermoedelijk de Fulani-herders, vallen regelmatig dorpen aan, resulterend in een hoog aantal slachtoffers. Naast deze bendes zijn er ook terroristische islamitische groeperingen actief in de regio, zoals Boko Haram.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBloedige aanvallen op christelijke dorpen in Nigeria