Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Bijna 50 miljoen kinderen op de vlucht

Geplaatst

op

door

Bijna 50 miljoen kinderen zijn op de vlucht door oorlog, geweld, armoede of natuurrampen. Nog nooit eerder waren zoveel kinderen op de vlucht. Vooral in het Midden-Oosten is het probleem nijpend; daar zijn zijn 8,8 miljoen kinderen op de vlucht. De meeste vluchtende kinderen komen uit Syrië: 2,5 miljoen, zo meldt kinderrechtenorganisatie UNICEF maandagochtend.

“Waar conflict heerst, zijn kinderen vaak de eerste en de grootste slachtoffers”, zegt Geert Cappelaere, die tien jaar voor UNICEF in het Midden-Oosten werkte en veel oorlogen van dichtbij meemaakte. “Kinderen vinden het lastig om oorlog een plek te geven in hun leefwereld. Ondertussen maken ze ongekende wreedheden mee. Voor volwassenen is het al moeilijk om dat een plek te geven, maar voor kinderen helemaal.”

Negen op de tien gevluchte kinderen wordt op dit moment opgevangen in de regio, zegt de kinderrechtenorganisatie. Vooral Libanon en Jordanië bieden onderdak. In Libanon is meer dan de helft van de Syrische vluchtelingen jonger dan achttien jaar. UNICEF maakt zich grote zorgen om het lot van al deze gezinnen en kinderen. “Zeker met de winter en de vrieskou in aantocht”, zegt Cappelaere. “Als de winter valt in dit soort landen, hebben de kinderen het zwaar. Ze moeten overleven zonder elektriciteit of dichte schoenen om op te lopen.” Hij roept regeringleiders op om het kinderleed te stoppen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Plotselinge dood van NBA-legende Kobe Bryant

Geplaatst

op

door

De wereld is zondagavond opgeschrikt door de plotselinge dood van NBA-legende Kobe Bryant. Volgens TMZ is de 41-jarige oud-basketballer omgekomen een helikoptercrash in Los Angeles.

Het is nu bekend dat 5 anderen personen de helikopter crash ook niet hebben overleefd. Ooggetuigen hebben gezien dat de helikopter bij de crash op de grond, er een vuurbal ontstond.

Hoe het komt dat de helikopter gecrasht is, is in onderzoek door de The Federal Aviation Administration.

Sikorsky S-76 crashed met Kobe Bryant onder nog onbekende reden.
Kobe Bryant

Lees verder

Buitenland

Doden door noodweer in Brazilië

Geplaatst

op

door

Noodweer in Brazilië heeft de afgelopen dagen het leven gekost aan zeker dertig mensen. De doden vielen in de zuidoostelijke deelstaat Minas Gerais.

De slachtoffers kwamen om door aardverschuivingen en het instorten van huizen door overstromingen. Zeventien mensen zijn vermist en duizenden inwoners van de regio zijn dakloos geraakt.

In het gebied regent het al dagen vrijwel onophoudelijk. Vrijdag viel in de hoofdstad van de deelstaat, de miljoenenstad Belo Horizonte, 171,8 millimeter neerslag. Nooit sinds het begin van de metingen 110 jaar geleden was daar zo veel regen op een dag. De komende dagen wordt meer regen verwacht in het gebied.

Lees verder

Meest gelezen