woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Beyoncé  #MeToo-controles bij nieuwe album Renaissance

lees ook ...

Amerikaanse vrouw vrijgelaten na 43 jaar onterecht vast te h...

Een Amerikaanse vrouw is vrijgelaten nadat ze 43 jaar onterecht gevangen heeft gezeten voor moord. Tijdens het proces tegen Sandra Hemme (63) uit Missouri zijn er grote fouten gemaakt. Volgens haar ad...

Beyoncé heeft #MeToo-controles uitgevoerd onder alle artiesten en producers waar ze een samenwerking mee aan wilde gaan voor haar nieuwe album Renaissance. Zij heeft zelfs haar eigen team door gelicht. 

In augustus 2020 werd een producer Detail (Noel Fisher) gearresteerd na beschuldigingen van seksueel misbruik van meerdere vrouwen. Beyoncé heeft in 2013 met deze producer samen gewerkt met haar hit Drunk In Love.

Noel “Detail” Fisher

In een bekend medium The Sun, vertelt een insider van de muziekindustrie:Beyoncé was er kapot van toen ze hoorde dat een van haar medewerkers werd beschuldigd van verkrachting en aanranding.” Na dit nieuws stopte Beyonce direct de samenwerking en heeft vervolgens de #MeToo-controles laten uitvoeren. Dit geld voor alle samenwerkende partijen waarmee zij samen werkt. Er word een grondige check uitgevoerd op beschuldigingen van seksueel misbruik.

Artiesten afgewezen

Het resultaat tot nu toe is dat Beyoncé met de #MeToo-controles twee nummers van grote artiesten afgewezen heeft. Deze artiesten werden beschuldigd van een vorm van seksueel misbruik. Kenmerkend is dat deze artiesten uiteindelijk niet schuldig zijn bevonden, toch geeft Beyoncé hiermee een duidelijke boodschap naar de rest van de muziek industrie; seksueel misbruik mag onder geen enkele vorm genormaliseerd worden.

Beyoncé neemt met deze aanpak een duidelijk stelling en het deert haar niet of je het er mee eens bent of niet. Haar boodschap is duidelijk, zij zal niet met je samenwerken als je wordt beschuldigd van ook maar enige vorm van seksueel misbruik.

Renaissance

Haar nieuwe album Renaissance gaat over female-empowerment en deze zal uitkomen op 29 juli. Op haar Social media account vertelt zij wat dit album voor haar betekent:

“Mijn intentie met dit album was om een veilige plek te creëren. Een plek zonder oordeel. Een plek waar je vrij kan zijn van perfectionisme en overthinking. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen.” Met als afsluiting: “Ik hoop dat het je inspireert je net zo uniek, sterk en sexy te voelen als dat je bent.”

Beyonce

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBeyoncé  #MeToo-controles bij nieuwe album Renaissance