Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Bevolking Halle mag weer de straat op

Geplaatst

op

door

De bevolking van de stad Halle mag weer de straat op. De politie heeft meegedeeld dat het gevaar in de Oost-Duitse plaats “niet meer acuut” is, mede omdat politie en andere veiligheidstroepen op grote schaal aanwezig zijn. Ook is het station weer open en rijden de treinen weer.

Er is niets verduidelijkt over de plaatselijke mediaberichten dat de politie ten oosten en zuiden van de plaats op daders jacht heeft gemaakt. De krant Bild suggereert dat er geen andere daders te vinden zijn naast de aangehouden aanslagpleger. Bild heeft uit kringen van veiligheidsdiensten vernomen dat die er nu vanuit gaan dat het waarschijnlijk toch maar om één dader gaat.

In de stad van meer dan 230.000 inwoners is woensdag een aanslag op en synagoge vol met gelovigen gepleegd. Zeker een dader probeerde met vuurwapens binnen te dringen en heeft ook explosieven neergelegd. De deur in de muur voor de synagoge kreeg hij echter niet open. Er is in de buurt ook een dönersnackbar aangevallen met waarschijnlijk onder meer molotovcocktails. Twee mensen werden doodgeschoten, twee anderen raakten zwaargewond.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Depay terug in selectie Lyon

Geplaatst

op

door

Aanvaller Memphis Depay is bij Olympique Lyon teruggekeerd in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Benfica woensdag in de Champions League. Hij haakte ruim anderhalve week geleden na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland in Rotterdam (3-1) af bij Oranje wegens bovenbeenklachten.

Depay, die in De Kuip twee keer scoorde, miste daardoor de gewonnen uitwedstrijd tegen Wit-Rusland in Minsk (1-2). Ook afgelopen zaterdag bleef hij aan de kant tijdens de competitiewedstrijd tegen Dijon (0-0).

De nieuwe coach Rudi Garcia heeft Kenny Tete eveneens opgenomen in zijn selectie van 21 spelers voor het duel in Lissabon.

Lyon staat in groep G met vier punten op de tweede plek. Benfica is nog puntloos.

ANP

Lees verder

Buitenland

Onlusten in opvangkamp Malta

Geplaatst

op

door

Migranten hebben voor onlusten gezorgd in een opvangkamp op Malta. De auto’s van zeker vijf medewerkers werden in brand gestoken. Een politieagent raakte afgelopen nacht bij de onlusten lichtgewond.

De ongeregeldheden vonden plaats in een voormalige Britse legerbarak in Hal Far, vlakbij het vliegveld van Malta. Een politiewoordvoerder meldde vanochtend dat de situatie weer onder controle is.

Malta en buurland Italië klagen al geruime tijd dat zij worden opgescheept met duizenden migranten die vanuit Afrika en het Midden-Oosten de Middellandse Zee oversteken. Vorige maand hebben beide landen een deal gesloten met andere EU-lidstaten die de opvang van migranten moet regelen.

De aankomsten van migranten in Italië en Malta nemen de laatste tijd opnieuw toe. De kustwacht van Malta maakte vorige week nog bekend dat er 76 migranten werden gered op zee. Enkele uren daarvoor had de ngo AlarmPhone de Maltese regering ervan beschuldigd reddingsoproepen gedurende “meer dan zes uur” te negeren.

Lees verder

Meest gelezen

X