Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Bevolking Halle mag weer de straat op

Geplaatst

op

door

De bevolking van de stad Halle mag weer de straat op. De politie heeft meegedeeld dat het gevaar in de Oost-Duitse plaats “niet meer acuut” is, mede omdat politie en andere veiligheidstroepen op grote schaal aanwezig zijn. Ook is het station weer open en rijden de treinen weer.

Er is niets verduidelijkt over de plaatselijke mediaberichten dat de politie ten oosten en zuiden van de plaats op daders jacht heeft gemaakt. De krant Bild suggereert dat er geen andere daders te vinden zijn naast de aangehouden aanslagpleger. Bild heeft uit kringen van veiligheidsdiensten vernomen dat die er nu vanuit gaan dat het waarschijnlijk toch maar om één dader gaat.

In de stad van meer dan 230.000 inwoners is woensdag een aanslag op en synagoge vol met gelovigen gepleegd. Zeker een dader probeerde met vuurwapens binnen te dringen en heeft ook explosieven neergelegd. De deur in de muur voor de synagoge kreeg hij echter niet open. Er is in de buurt ook een dönersnackbar aangevallen met waarschijnlijk onder meer molotovcocktails. Twee mensen werden doodgeschoten, twee anderen raakten zwaargewond.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Zestig personen omgekomen bij aanval militair trainingskamp in Jemen

Geplaatst

op

door

Bij een aanval op een militair trainingskamp bij de stad Marib in Jemen zijn zaterdag zeker zestig doden en tientallen gewonden gevallen, aldus de Saudische staatstelevisie. Aan Iran gelieerde Houthi-rebellen vielen het trainingskamp aan met onder meer raketten en drones.

Het regeringsleger voerde zaterdag ook aanvallen uit op standplaatsen van rebellen, waarbij volgens de autoriteiten in totaal 22 doden vielen aan beide kanten. Sinds 2015 is Jemen verwikkeld in een burgeroorlog tussen de overheid en Houthi-rebellen. Saoedi-Arabië leidt samen met de Jemenitische regering een internationale coalitie tegen de aan Iran gelieerde Houthi’s. Iran heeft altijd ontkent wapens te leveren aan de rebellen.

Door de onrust in het land blijven de prijzen stijgen en raken veel mensen hun inkomen kwijt, waardoor ze hun eerste levensbehoeften niet meer kunnen betalen en honger lijden. Volgens de laatste cijfers van het Rode Kruis leiden 3,2 miljoen vrouwen en kinderen aan acute ondervoeding.

Lees verder

Buitenland

VN roept buitenlandse troepen op tot vertrek uit Libië

Geplaatst

op

door

De speciale VN-gezant voor Libië heeft buitenlandse troepen opgeroepen het land te verlaten. Zijn oproep komt een dag voor het begin van het vredesoverleg in Berlijn, dat een einde moet maken aan de burgeroorlog die het land teistert.

VN-gezant Ghassan Salamé zegt vandaag in de Arabische krant Al-Sharq al-Awsat dat de terugtrekking van buitenlandse troepen “om het even van welke nationaliteit” onderdeel uitmaakt van het veiligheidsplan. Ook wil hij de illegale wapenimport in het land bestrijden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Europese landen vandaag opgeroepen zijn pogingen te ondersteunen om het conflict te beëindigen, in samenspraak met de internationaal erkende regering van premier Fayez al-Sarraj.

In een column die gepubliceerd is op de website Politico schrijft Erdogan dat Turkije Libische regeringstroepen wil trainen om terrorisme, mensensmokkel en andere bedreigingen van de internationale veiligheid te bestrijden. Hij is bang dat anders IS en andere terreurgroepen daar vaste voet aan de grond krijgen. Premier al-Sarraj en krijgsheer Khalifa Haftar, die heerst in het oosten van Libië, worden beiden op de vredesconferentie verwacht.

Lees verder

Meest gelezen