maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bestuur Ontario wil met noodtoestand blokkade opheffen

lees ook ...

Poetin kondigt officieel zijn kandidatuur aan voor verkiezin...

De Russische president Poetin heeft formeel aangekondigd dat hij zich verkiesbaar stelt voor de verkiezingen van volgend jaar, zoals gemeld door het Russische staatspersbureau Tass. De verkiezingen zi...

De leiding van Ontario, de Canadese provincie wil een einde maken aan de blokkade van een cruciale grensovergang naar de Verenigde Staten, door betogers tegen de coronamaatregelen.  De noodtoestand is uitgeroepen. Hierdoor zal men in staat zijn met sancties te komen. Ook in Ottawa zijn truckers al twee weken met hetzelfde bezig.

Men zal dan boetes tot omgerekend 70.000 euro uit kunnen delen, celstraffen tot zelfs  een jaar opleggen en vergunningen intrekken. Men moet begrijpen dat het illegaal en strafbaar is om het vervoer van goederen op belangrijke infrastructuur stop te zetten, zegt provinciebestuurder Doug Ford. “We zullen alle benodigde stappen nemen om ervoor te zorgen dat de brug weer opengaat.”

Sinds maandag blokkeerden truckers met hun vrijheidskonvooi de Ambassador Bridge op de handelsroute tussen Ontario en de Amerikaanse staat Michigan. De Canadese overheid, ziet dit als een illegale handeling en opgeroepen tot het stopzetten van deze actie. Door deze actie wordt de aanvoer van onderdelen gestagneerd.

Ook in Ottawa is de noodtoestand uitgeroepen, en zijn er 25 arrestaties verricht. Er zijn meer protesten gepland, waardoor de politie versterking moet krijgen. In Toronto zijn er ook protesten gaande evenals in andere delen van het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandBestuur Ontario wil met noodtoestand blokkade opheffen