Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Besmette Britse premier naar intensive care

Geplaatst

op

Boris Johnson. Foto: BBC

De Britse premier Boris Johnson is gisteravond overgeplaatst naar een intensive care-afdeling, nadat zijn COVID-19-virus-symptomen verergerden. Johnson werd zondag in het ziekenhuis opgenomen, nadat zijn klachten na tien dagen thuisisolatie niet afnamen.

Zo zou de premier moeite hebben gehad met ademhalen. Over zijn huidige toestand is niet veel bekend, maar zijn kantoor Downing Street beweert dat hij bij kennis is.

De functie van de 55-jarige Johnson wordt momenteel waargenomen door de minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab. Volgens Raab is de premier in veilige handen en benadrukte dat de plannen van Johnson voor bestrijding van het coronavirus worden voortgezet.  De Britse premier is op 27 maart positief getest op het virus.

Het aantal bevestigde COVID-19-besmettingen in het Verenigd Koninkrijk is gisteren opgelopen tot 51.608. Er zijn tot op dit moment 5.373 doden geregistreerd.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Remi
dinsdag 7 april 2020 02:38

Zielig. Die gaat de beste medicijnen krijgen. Als hij toch dood gaat… Dan dresi no de. Werkelijk.

Dogla
dinsdag 7 april 2020 08:56

Nu zie je dat het oorlog is. Zeker hadden ze trump ook in het vizier. Zielig dat zoveel mensen omkomen door deze ziekte. Ik denk gecreëerd. Maar wat is zeker

Samuel
dinsdag 7 april 2020 10:23

Hij heeft toch Brexit veroorzaak. Ja dat krijg je dan . Denken de Engelsen die bij Europa willen blijven

Esselien
woensdag 8 april 2020 07:51

Hij ligt op de ITC terwijl hij nog bij kennis is. Een normaal persoon niet alleen als jr niet meer zelf kan ademen ga je naar de itc. Blijf dus binnenAdvertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen