Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Beroemde zanger Didi Kempot overleden

Geplaatst

op

Didi Kempot. Foto Jp Dhoni Setiawan

De populaire zanger Didi Kempot is vandaag in het ziekenhuis RS Kasih Ibu Solo overleden. Dit is bevestigd door de Public Relations assistent-manager van het hospitaal, Divan Fernandez. Didi Kempot werd 53 jaar.

Hij werd vanochtend met spoed in bewusteloze toestand gebracht naar het Kasih Ibu-ziekenhuis in Midden-Java. Er zijn geen verdere details over de doodsoorzaak, van de Godfather of Broken Hearts zoals hij ook werd genoemd, bekend. De meeste nummers van Kempot gaan over verdriet, liefde en liefdesverdriet. Zijn nummers zorgden ervoor dat de mensen die naar zijn liedjes luisteren ook tot in het diepste van hun ziel geraakt worden. 

In Suriname was Didi Kempot ook razend populair. In oktober 2018 deed hij Suriname voor het laatst aan met een succesvolle Layang Kangen Tournee. Tijdens zijn laatste show kreeg Kempot als blijk van waardering voor zijn liefde voor Suriname een award van president Desi Bouterse. Kempot heeft in de afgelopen 20 jaren tien shows in Suriname verzorgd, die tot de laatste plaats waren uitverkocht. 

Hij heeft met zijn muziek een bijdrage geleverd aan de versterking van de binding en verbroedering van de nazaten van de Indonesische contractarbeiders met andere groepen in de Surinaamse plurale samenleving.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
A. TROENOKSRSO

Heel heel triest dat Didi Kempot is overleden.Hij was een grote zanger voor alle Javanen,hij die voor de Javaanse bevolking in Suriname en Nederland zijn liedjes zo realistisch kan overbrengen.
Wij zullen je missen Didi Kempot😭Advertentie

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen